Vije-sti

Singlom

Singlom "Kuća" Lu Jakelić najavila objavu albuma "Šesto čulo"

Nakon što je singlovima "Zidovi" i "Sjene" najavila svoj drugi album simboličnog naziva "Šesto čulo", Lu Jakelić sve je bliže njegovoj realizaciji.

Novi dio slagalice talentirana je kantautorica otkrila melankoličnom pjesmom "Kuća", koja definitivno potvrđuje kako će njezino dugoočekivano studijsko izdanje biti ozbiljan konkurent za osvajanje brojnih glazbenih nagrada. Nježnu glazbu i sjetne stihove potpisuje upravo Lu, a pjesmu je sjajnim aranžmanom zaokružio producent Rejhan Okanović.

"Kuća je jedna od okosnica novog albuma i produkcijski smo svi na nju ponosni. Dovršetkom snimanja pjesme, a sada i spota, zaključila bih da je ovo pjesma za sve koji su ostali hrabri, otporni, izdržljivi u životu. Za one, koji nisu izgubili žar za radosti življenja čak i u trenucima teškoće ili samoće. A povrh svega, Kuća je podsjetnik da vrijedimo onoliko koliko vjerujemo u sebe, a to je nešto što se vježba cijeli život. I naravno, da sami za sebe možemo učiniti mnogo, pa ako treba i promijeniti se iz temelja na bolje", izjavila je Lu Jakelić.Ovom prilikom Lu je ostvarila suradnju s redateljem Filipom Filkovićem, uz čiju su pomoć pjesma i spot prodisali kao jedno. Video na kojem je sudjelovalo 15 statista snimljen je u jednom kadru, a iznimno uspješna prva suradnja iznjedrila je sjajan spot koji nastavlja priču nakon sceničnih "Zidova" i žestokih "Sjena".

"Odmah me privukla pjesma od Lu, koja mi je bila kao neki sanjivi povjetarac i low-key heartbreaker. Za davanje vizualnog života pjesmi, odlučio sam se za video koji je kao jedan kontinuirani kolaž koji miješa mirne prirodne scene s djelićima životnih trenutaka iz međusobnih interakcija ljudi. Spot ima snažan fokus na odnosima, kako romantične vrste tako i sveukupnom ljudskom elementu. Mislim da taj misteriozni i polustvarni vizualni svijet na neki način gledatelju otvara dodatne slojeve značenja pjesme. Išli smo na look treskavog Europskog starog filma", dodao je Filip Filković.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni