Vije-sti

Sergej Ćetković predstavlja novu pjesmu i najavljuje koncerte u Lisinskom

Sergej Ćetković predstavlja novu pjesmu i najavljuje koncerte u Lisinskom

Sergej Ćetković rasprodao je karte za prvi termin velikog koncerta u K.D. Vatroslava Lisinskog te najavljuje novi termin, u nedjelju 12. 11., a najbolji uvod za spektakl u Zagrebu objava je najnovije pjesme „Oči nikad ne stare“ koju je posvetio supruzi.

Dugo su obožavatelji Sergeja Ćetkovića čekali novu pjesmu, osjećali su da im njihov miljenik sprema nešto posebno, a objava pjesme „Oči nikad ne stare“ dokaz je da su imali dobar osjećaj i da čekanje nije bilo uzalud. Svatko tko posluša najnoviji Sergejev uradak shvatit će zašto je to glazbeno remek djelo zahtijevalo vrijeme. Mnoge se njegove pjesme mogu proglasiti himnama ljubavi, ali „Oči nikad ne stare“ Sergejeva je intimna himna ljubavi posvećena supruzi Kristini koja uz njihove kćeri, čini njegov svijet. Još je po nečemu ova pjesma izuzetna, naime povezala je Sergeja sa Stjepanom Hauserom, violončelistom svjetskog ugleda čije je virtuozno sviranje pridonijelo čarobnoj atmosferi pjesme, uz vrhunski aranžman i produkciju Marka Milatovića te Vladana Popovića. Stjepan izuzetno cijeni Sergejev glazbeni opus, a emocija pjesme „Oči nikad ne stare“ toliko ga je oduševila da se unatoč pretrpanom rasporedu i koncertima na najznačajnijim svjetskim pozornicama odazvao Sergejevom pozivu te došao u Crnu Goru snimiti video spot nastao u suradnji s Nacionalnom turističkom zajednicom.

Stjepan je veliki profesionalac i sjajan glazbenik, jedan od rijetkih koji razumiju glazbu i imaju sposobnost da kroz svoju virtuoznost i strune prenesu svaku emociju. Oduševljen sam njegovim pristupom, muzikalnošću,  količinom energije koju ugradi u svaku notu. Uvijek govorim da se ništa ne događa slučajno i da sve na ovom svijetu ima svoj razlog i vrijeme kada se treba dogoditi. Sretan sam što ću nakon godinu dana obnoviti repertoar pjesmom za koju znam da nikog neće ostaviti ravnodušnim. Pisana je za sve one koji su pronašli i osjetili ljubav - kaže Sergej o pjesmi u čiju se viziju idealno uklopio fascinantan krajolik Biogradskog jezera i gradića Žabljak.  Za ovo je iskustvo vrijedilo dati svaki atom snage i nadam se da će se naša volja i entuzijazam da napravimo malu glazbenu bajku prepoznati već u prvom kadru. - pun je dojmova sa trodnevnog snimanja spota Sergej čija je realizacija uključivala više od 20 ljudi. 

Nova pjesma najbolja je najava glazbenog spektakla koji će Sergej pružiti zagrebačkoj publici čak dva dana zaredom - 11. i 12. studenog u dvorani Lisinski. Domaća publika odavno je prihvatila Sergeja kao svojeg jer njegova glazba dolazi iz duše, a iskrenost, pristupačnost i beskrajan talent Sergejeva su karta za put do srca ljudi kojima je jedini životni putokaz – ljubav.  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni