Vije-sti

Satnica prvog dana Remote festivala

Satnica prvog dana Remote festivala

Prvi od dva dana Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, u subotu 20. veljače donosi nastupe grupa Nipplepeople, ABOP, Chui i Mi Vida. Virtualni ulaz u festival bit će otvoren od 18.00, dok svirke počinju od 19.00

19.00 – MI VIDA

Remote će svojim nastupom otvoriti duo MI VIDA, koji čine Vida Manestar, inače prateći vokal u Elementalu, i violončelist Stanislav Kovačić. Autorski su aktivni već nekoliko godina objavljujući za 383records.

19.35 – CHUI

Kvartet fantastičnih glazbenika uspio je svoju specifičnu fuziju jazza, rocka i elektronike učiniti pristupačnom i slušateljima nenaviklim na jazz. Svojoj bogatoj kolekciji nagrada prošlog tjedna dodali su još jednu, i to opet u kategoriji Jazz&Off u sklopu glazbene nagrade Rock&Off. 

20.15 – NIPPLEPEOPLE

Nipplepeople, jedan od naših najuspješnijih pop bendova posljednjih godina, bio je aktivan i proteklu 2020., kako diskografski, tako i sa svirkama. Točno prije prvog zatvaranja napunili su Tvornicu kulture, a tijekom kratkotrajnog popuštanja mjera bili su jedan od rijetkih bendova koji je nastupao u Zagrebu, rasprodavši koncert u garaži MSU-a. Također, u veljači prošle godine objavili su svoj posljednji singl „Tajna”, koji zajedno sa svim ostalim hitovima donose na Remote.

21.00 – ABOP

Moćni ABOP početkom prošle godine rasprodao je zagrebački Boogaloo, dok je čak 300 ljudi ostalo ispred kluba bez ulaznice. Jedan od najupečatljivijih live bendova ovih prostora iza sebe ima dva diskografska izdanja, nekoliko osvojenih Ambasadora (za najbolji album suvremene elektroničke plesne glazbe, vizualni identitet i elektronički bend), kao i ovogodišnji Rock&Off, i to u specifičnoj kategoriji koncertnog izvođača godine.

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Publici će biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.


Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental, čiji su članovi aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ulaznice:
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu, što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Ulaznice se prodaju isključivo na webu Entria: https://www.entrio.hr/event/remote-festival-8757.  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni