Vije-sti

Sastav The Paints objavio novi singl “Marshmallow Fight”

Sastav The Paints objavio novi singl “Marshmallow Fight”

Nakon svog prvog EP-a “Love Is Gonna Come” iz 2020.g. sastav The Paints izdaje svoj novi singl “Marshmallow Fight” kao najavu budućeg albuma koji se očekuje sljedeće godine.

Pjesma je snimljena u Sunday Studios u Sv. Nedelji, a miksana i masterirana u Green Hill Studiju. Za razliku od prvog EP-a gdje je rađena jednostavna i minimalistička produkcija pjesama, sada je za cilj postavljeno dizanje produkcije na višu, bogatiju razinu i šira zvučna slika sa gostima glazbenicima. Nakon videa iz DIY produkcije za singlove sa prvog EP-a, htjeli smo podignuti i vizualnu razinu novog singla pa je stoga video za Marshmallow Fight režirao Mario Kovač. Video je snimljen u klubu Močvara. 

Razgovor oko videa je izgledao nekako ovako: 
The Paints: Mario, bi li ti nama režirao video za novu pjesmu?
Mario: Uf dečki, ne znam, dosta sam u gužvi… 
The Paints: A mi bi da video bude pomaknut i možda čak i bizaran. 
Mario: Pripremite mi redateljski stolac!!!

Autor glazbe - Grigor Bartolec
Autori teksta - Marko Vucelja, Grigor Bartolec

Vokal i gitare: Grigor Bartolec
Bas: Josip Pavlović
Bubanj: Marko Vucelja

Gosti glazbenici: 
Hammond orgulje: Jelenko Hodak
Backing vokali: Romana Orešnik i Ivana Marić

Snimatelj: Sven Pavlović @ Sunday Studios
Miks i mastering: Jelenko Hodak @ Studio Green Hill
Produkcija: Sven Pavlović, Jelenko Hodak & The Paints

Video redatelj: Mario Kovač
Snimatelj i editing: Marin Nekić


The Paints su autorski tročlani glazbeni sastav iz Zagreba osnovan 2016.g. Žanrovski se svrstavaju u alternativnu rock glazbu sa utjecajima bluesa, a tekstove pišu na engleskom jeziku. Članovi su više godina prisutni na hrvatskoj glazbenoj sceni kroz razne autorske i cover sastave. 
Tha Paints su: 
- Grigor Bartolec – gitara, vokal
- Josip Pavlović – vokal, bas
- Marko Vucelja – bubanj

Glazbu izdaju samostalno (dostupna je na svim streaming platformama), a široj publici su se prvi puta predstavili singlom i video spotom “Not My Circus (Not My Monkeys)” u travnju 2019.g. 
Slijedili su singlovi “Love Is Gonna Come” u rujnu 2019., “Elegy” u prosincu 2019. te “Sweet Little Mountain” u srpnju 2020. Sa kojim zaokružuju svoju prvu fazu glazbenog stvaralaštva u obliku EP-a “Love Is Gonna Come”. 

U svom glazbenom radu su odabrali d.i.y. pristup i sve što mogu rade sami. Nemaju izdavača, PR agenciju, budžet za snimanje vizuala, izradu web-a i vođenje društvenih mreža. Sve su to podijelili između tri člana benda koji sami odrađuju sve te popratne aktivnosti kojima se band mora baviti kako bi napredovao. Jedino (a i ono najbitnije) gdje zadatak prepuštaju profesionalcima je studijsko snimanje, miksanje i mastering. 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni