Vije-sti

Sam Humans u zagrebačkoj Močvari

Sam Humans u zagrebačkoj Močvari

U nedjelju, 30. listopada u sklopu programa Začarana Močvara nastupiti će kantautor iz SAD-a, Sam Humans. Upad na koncert iznosi 25 kn, a početak je najavljen za 22 sata.

Sam Humans odrastao je na Zapadnoj obali SAD-a. Zauzimajući mjesto uzduž duge linije kantautora sa Zapadne obale poput Eden Ahbeza, Graham Parsonsa, Harry Nilssona, D.Boonea i Elliott Smitha, Sam Humans stvara majstorska sonična putovanja s gitarom, bubnjevima, vokalom, loopovima i sampleovima. Njegov live set zamagljuje granicu između nastupa benda i solo izvođača, a kako je dijelio pozornicu s Crooked Fingers, Microphones, Aletom Diane, The Decembristsima, US Girls, White Fand, The Memories i Andrew Jackson Jiihadom, njegov solo nastup sličan propovijedi postao je legendaran na portlandskoj sceni.

Uvijek zauzet, Sam ipak nalazi vremena za sviranje gitare i udaraljki u 11-članom Kumbia sastavu Orquestra Pacifico Tropical te u eksperimentalnom udaraljačkom ansamblu Secret Drum Band (feat. Members of Unwoud, !!! i Explode into Colors). Humans je nedavno izdao Soulboss, njegov četvrti studijski album te se zaputio na svjetsku turneju, a tim povodom dolazi i u Hrvatsku.

 

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni