Vije-sti

Šajeta u subotu otvara drugo izdanje Ča-vala u Saxu

Šajeta u subotu otvara drugo izdanje Ča-vala u Saxu

Šajeta se vraća kući, bar kad je Zagreb u pitanju

Iako još uvijek tamo ne plaća režije, može se reći da mu je Sax postao novi dom. Sigurno će se to osjetiti i na novoj fešti koju sprema ovu subotu 19. ožujka. Ili u jednoj rečenici: “Neusporedivo je to s nekim drugim glazbenim nastupom kakve imate prilike gledati u nas, ma što to značilo.” To će ujedno biti prva od dvije večeri novog izdanja Ča-val festivala. Na drugoj će, tri tjedna kasnije, nastupiti Alen Vitasović. Sax se otvara u 20h, a početak koncerta očekuje se oko 21.15.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Klubu studenata Istre “Mate Balota”, koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godina postojanja. Ako ih ostane na dan koncerta, na ulazu će koštati 90 kn. U prodaji će se naći i ograničeni kontingent festivalskih ulaznica za obje večeri po cijeni od 120 kuna. 

“Jako se veselim svom prvom koncertu s bendom kojeg ću održati kao pedesetogodišnjak i to baš u Saxu gdje već tradicionalno radimo dobre fešte jer najbolji smo upravo u klubovima. U mojim godinama naime lakše je čuti dovikivanja i narudžbe publike u zatvorenom prostoru. Tu mi intimna atmosfera omogućava da se publici obratim s par prigodnih riječi među pjesmama, a to su moje teorije, savjeti, prosvjedne note, pošalice i razno. Ovog puta dovodim sa sobom sedam pratećih glazbenika kako bi sve bilo još zabavnije i svečanije. U dvosatnom, a moguće i dužem, nastupu izvest ćemo sve moje autorske klasike uz još neke druge pjesme i iznenađenja publici na veselje, a nama na ponos. Pozivam sve da dođete u što većem broju kako biste se dobro zabavili, a ja izazvao zavist kod konkurencije“, izjavio je pred nastup uvijek dobro raspoloženi Šajeta.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav 'Yars' u kojem počinje pisati skladbe na čakavštini, a ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). U vrlo bogatoj, 29-godišnjoj karijeri vrijedi izdvojiti hitove kao što su "Party za ekipu", "Košulja plava", "Evergrin", "Leteća Barbara", “Lovranske črešnje” i naravno “Moji koraki”, kao jednu od najupečatljivijih pjesama 90-ih u Hrvatskoj.

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni