Vije-sti

Rundek Cargo Trio predstavio novi spot

Rundek Cargo Trio predstavio novi spot

Aktualan i najavni singl "Don Juan" netom objavljenog albuma Mostovi, Rundek Cargo Trija dobio je i prateći videospot. Spot je uvertira u velike nadolazeće koncerte – 18. lipnja u zagrebačkoj Tvornici kulture te 19. lipnja na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila.

"Spot smo snimali na Braču. Glavni junaci su Corto Vranić, Ducin sin i Jack Russelica Karapat, koja je član obitelji Rundek. Svileni šalovi su svileni sariji doneseni iz Varanasija, najstarijeg živog grada na svijetu uz rijeku Ganges u Indiji. Prirodni kameni luk kojem smo se u spotu poklonili zove se Koloč, a nalazi se na pola sata hoda od Nerežišća. Oko njega se, prema legendi, skupljaju vile i satiri i noću se tamo može čuti njihov pjev...", kazao je Darko Rundek.

Pjesma "Don Juan" nastala je za potrebe istoimene plesne predstave Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve. Bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što se povezuje s tim mitskim zavodnikom iz Seville.

Redatelj spota je Radislav Jovanov – Gonzo, a neki od prekrasnih kadrova iz spota poslužili su i za grafičko oblikovanje omota albuma Mostovi koji od sada možete slušati i na Deezeru.

Spot za singl "Don Juan" sniman na prekrasnom otoku Braču možete pogledati na sljedećem linku:

S obzirom na veliki interes publike Dušan Vranić - Duco, Isabel Catala i Darko Rundek odlučili su novi album premijerno predstaviti s dva velika koncerta na moru i na kontinentu. Prava uvertira u zagrebački koncert bila je ekskluzivna prodaja albuma u Vinylu. Trio je sretan zbog tako toplog dočeka jer, iako imaju godine staža iza sebe, svaki novi album im donosi ogromnu, ali pozitivnu tremu. Bilo je mnogo ljudi, a atmosfera odlična! Prvih stotinjak kupaca ostvarilo je pravo ulaza na koncert u Tvornici kulture čiji je datum sve do tada bio dobro čuvana tajna!

U Tvornici kulture 18. lipnja i 19. lipnja na tvrđavi sv. Mihovila, izvodit će novi materijal i brojne starije pjesme iz bogate karijere Darka Rundeka.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture možete kupiti online putem sustava Entrio i na prodajnim mjestima istog sustava po cijeni od 80 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 100 kuna. Popis prodajnih mjesta možete pronaći ovdje: https://www.entrio.hr/outlets

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni