Vije-sti

Rosetta i North dolaze u Močvaru

Rosetta i North dolaze u Močvaru

Stari znalci zagrebačke publike, Rosetta, 5. srpnja ponovno se vraćaju na "mjesto zločina" i ovoga puta u Močvari predstavljaju šesti po redu album "A Dead-Ender's Reunion". Uz njih, nastupii će američki bend North.

Stari znalci zagrebačke publike, Rosetta, ponovno se vraćaju na "mjesto zločina" i ovoga puta u Močvari predstavljaju šesti po redu album "A Dead-Ender's Reunion", uradak koji na poseban način retrospektivno obilježava njihovu iznimnu trinaestogodišnju karijeru.

Iako je riječ o promociji albuma koji je konceptualiziran kao kompilacija iznimno važnih pjesama, remikseva i rariteta ovog osebujnog post metal benda za astronaute izgubljene u svemiru, kako se Mike Armine i dečki iz benda vole nazivati, Rosetta će nas sigurno podsjetiti i na odlične prethodne albume i njihovo dugogodišnje glazbeno putovanje u kojem su kombinirali razne glazbene izričaje i sadržaje - na što su osobno jako ponosni.

Kombinacijom post hardcorea, shoegazea, drona, post rocka i avantgarde, Rosetta jako uspješno kreira i katalizira melankoliju određenih stanja svijesti i na svoj način tjera slušatelja na određena životna propitkivanja i razmišljanja, a stilski ih se obavezno uspoređuje s bendovima poput Isis, My Bloody Valentine, Frodus i Stars of the Lid.

Od izdavanja prvog albuma "The Galilean Satellites" (Translation Loss, 2005.) do predzadnjeg "Quintessential Ephemera" (DIY, 2015.) koji je glazbena kritika iznimno dobro prihvatila i jako visoko ocijenila u recenzijama, za Rosettu vrijedi iskreno priznati da je i dalje bend koji je još od 2003. i "high school" perioda, kada su se upoznali i počeli djelovati, do danas - ostao izrazito vjeran svojim primarnim DIY glazbenim idejama.

Da je Tucson, Arizona i dalje ostao najveći glazbeni centar najmanjih post-metal/sludge/post rock bendova na svijetu, očiti su dokaz trojac North koji će u Močvari premijerno nastupiti uz Rosettu i promovirati novi album "Light The Way" (Prosthetic Records, 2016.).

Evan Leek, Matthew Mutterperl i Zack Hansen jako vrijedno već deset godina nastupaju uz bendove poput Rosetta, Adai, Weedeater, This Will Destroy You, Caspian, Cough, He Whose Ox Is Gored, Alcest, Vattnet Viskar, Subrosa, Primitve Man, a uvjereni smo da će i nas glazbeno osvjedočiti svojom sklonošću za uništenjem i reafirmacijom zvuka poput pravih pustinjskih teškaša.

Osim novog albuma "Light The Way", obavezno vrijedi izdvojiti i njihov prvijenac "Siberia" (Prosthetic Records, 2006.), kao i "groundbreaking" album iz 2012. "The Great Silence" kojeg je i famozni Alternative Press recenzirao kao najbolji glazbeni uradak ovog benda.

Uvjereni smo da će i u Močvari pokazati da su definitivno odličan izbor i genijalan "combo" spoj s Rosettom.

Uskoro više informacija o ulaznicama u pretprodaji.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni