Vije-sti

Rocument u Vintage Industrial Baru predstavlja film o Vlajternativa festivalu

Rocument u Vintage Industrial Baru predstavlja film o Vlajternativa festivalu

Dugometražni dokumentarni film o Vlajternativa festivalu u Benkovcu autorski je rad multimedijalnog obrtnika, repera, pisca, snimatelja, redatelja, filmaša Ante Storića iz Šibenika.

U filmu se “pojavljuje preko 50 govornika/ica koji/e svatko na svoj način ispred kamere pričaju dojmove i iskustva sa doživljene, preživljene ili odsvirane Vlajternative. Film obiluje kadrovima Benkovca, isječcima s festivala, fotografijama s koncerata, tvrdom muzikom pank, rock i metal izvođača - bendova koji su svirali na Vlajternativi itd”.

Prati se nastanak i razvoj alternativne scene u malom gradu Benkovcu - centru Ravnih kotara i Bukovice koji je poznat po Benkovačkom sajmu i tradicionalnim manifestacijama koji su naglašavali i održavali ruralnu sliku grada, a onda se pojavila Vlajternativa.

Film je nakon trogodišnjeg rada završen u produkciji Suteren filma i uz pomoć povremenog tonskog snimatelja Marijana Kuvačića te uz sudjelovanje i suradnju članova i prijatelja udruge Vlajter-ego Benkovac i fotografa Ivana Buvinića."

Nakon premijernog prikazivanja u Benkovcu u travnju 2022. film je živio svoj život po prostorima diljem RH u različitim gradovima. (Rijeka, Pula,Split, Zadar, Šibenik, Osijek, Zagreb, Karlovac, Knin, Sveti Filip i Jakov,  uskoro u Sinju).

Priazivan je i na DORF festivalu u Vinkovcima gdje je dobio posebno priznanje.

Važan segment projekta “Rocument u VIB-u” je besplatna radionica produkcije glazbenih dokumentarnih filmova “ROCKDOC” s kojom krećemo ubrzo u Vintage-u.

Program i projekcije su u potpunosti besplatni za sve gledatelje/ice i posjetitelje/ice.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni