Vije-sti

Rock&Off radio kreće s glazbenim emisijama i novim sadržajima!

Rock&Off radio kreće s glazbenim emisijama i novim sadržajima!

Rock&Off je online radio koji 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, bez reklama i govornih emisija, emitira isključivo domaću rock&off glazbu koju nemate često priliku čuti na hrvatskim mainstream radijskim postajama. Pokrenut je prije godinu dana kao jedan od Off projekata u sklopu Nagrade Rock&Off koja se ove godine održala po drugi put.

Zamišljen kao platforma za popularizaciju rock&off hrvatske glazbe, Rock&Off radio svakodnevno emitira pjesme glazbenika i bendova koji su predloženi u prvim krugovima nominacija za Nagradu Rock&Off i iz rubrike Special mention.

Obzirom na to da je trenutačna situacija izrazito nepovoljna za glazbenike, a poglavito za one koji pripadaju rock&off svijetu, Unison i Rock&Off odlučili su dati više radijskog prostora izvođačima, bendovima i glazbenicima koji su i u normalno vrijeme bili poprilično zapostavljeni u radijskom i medijskom eteru i na taj način pokušati dodatni promovirati njihovo glazbeno stvaralaštvo.

Danas točno u podne kreće prva emisija naziva „A što ti slušaš?“, u kojoj glazbenici predstavljaju pjesme koje smatraju klasicima, a otkrivaju i svoje „guilty pleasure“ pjesme i nove bendove koje su otkrili ili žele preporučiti drugima da čuju za njih. Prvu playlistu otkriva nam Ivan Jurić – Yuri iz grupe ST!llness.

Do kraja tjedna slušat ćemo Mary May u četvrtak te Valentina Boškovića u petak.

Od 17 do 20 sati slušatelje očekuje žanrovska playlista, svakog dana je po rasporedu drugačiji žanr u kojima će svatko naći onu vrstu glazbe koja mu odgovara.

U srijedu ćete moći čuti Jazz&off, u četvrtak Elektro&Off, a u petak Pop&Off playlistu. Za subotu smo pripremili Rap&Off, a za nedjelju Rock&Off playlistu. U novi radni tjedan uvest će nas Rock&Off 2 playlista koja će biti posvećena alter, metal i punk izvođačima, a utorkom će Klubska scena predstaviti mikseve poznatih hrvatskih DJ-eva, kao i onih koji će to tek postati.

Uskoro kreću i glazbeni intervjui koje vode polaznici iz još jednog Rock&Off projekta – Male škole rock&off novinarstva. Polaznici samostalno kreiraju pitanja i sami slažu okvir svoje emisije i time pokazuju što su sve naučili u tromjesečnoj školi novinarstva te na taj način šire pozitivan angažman i svoju ljubav prema Rock&Off glazbi.

U planu su i preslušavanja albuma koje su članovi žirija Rock&Off-a predložili u prvom krugu glasovanja za 2019. godinu, a i sam žiri Rock&Off nagrade, koji se sastoji od preko 70 glazbenih novinara i urednika iz cijele Hrvatske, imat će prostora u budućim emisijama Rock&Off radija.

Rock&Off radio može se slušati na web stranici Rockoff.hr, na Iskon TV-u na 825. poziciji te na mobilnoj aplikaciji Slooshaj.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni