Vije-sti

Red Hot Chili Peppers imaju najprodavaniji strani album u Hrvatskoj u prvoj polovici 2022.

Red Hot Chili Peppers imaju najprodavaniji strani album u Hrvatskoj u prvoj polovici 2022.

Obožavani losanđeleski rockeri Red Hot Chili Peppers s aktualnim hvaljenim albumom "Unlimited Love" (Warner Records / Dancing Bear) objavljenim 1. travnja ove godine, zasjeli su na prvo mjesto najprodavanijih stranih albuma u Hrvatskoj u prvih šest mjeseci 2022. prema podacima Hrvatske diskografske udruge.

Dvanaesti po redu studijski album "Unlimited Love" dostupan je na vinilu i CD-u te je proveo šest uzastopnih tjedana na vrhu Top-liste prodaje stranih albuma u Hrvatskoj.

"Unlimited Love" objavljen je šest godina nakon posljednjeg izdanja "The Getaway" te je na radost brojnih fanova to ujedno i prvi album od 2006. godine na kojem sudjeluje omiljeni gitarist John Frusciante. Izdanje se sastoji od 17 pjesama u produkciji čuvenog producenta i dugogodišnjeg suradnika benda, Ricka Rubina, s kojim je bend posljednji put snimao 2011. godine. Njihova suradnja proteže se na tri desetljeća, a urodila je hvaljenim albumima koji su postizali dijamantne naklade, poput ‘’Blood Sugar Sex Magik’’ iz 1991.,  ‘’Californication’’ iz 1999., ‘’By The Way’’ iz 2022. te ‘’Stadium Arcadium’’ iz 2006. godine.


Interes za Peppersima je kao i uvijek ogroman što potvrđuju i podaci o prodaji albuma "Californication", koji je samo u ovoj godini pet puta predvodio tjedne liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. "Californication" se sada našao na visokom četvrtom mjestu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj u prvoj polovici 2022. godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni