Vije-sti

Raspored na šest najvećih pozornica Outlook festivala

Raspored na šest najvećih pozornica Outlook festivala

Svake godine, Outlook festival ujedinjuje tisuće ljubitelja basa u svojoj tvrđavi uz more na četiri dana i noći u kojima se slavi sound system kultura i svi žanrovi koji su se iz nje razvili; od reggaea do drum’n’bassa.

S nešto više od dva mjeseca do početka festivala koji će se održati od 5. do 9. rujna, 11. Outlook festival, upravo razotkriva i raspored na šest jedinstvenih pozornica na tvrđavi Punta Christo na koju stiže preko 300 izvođača, dok će ostatak programa na ostalim pozornicama biti objavljen uskoro. Veliko otvorenje festivala očekuje nas u pulskoj Areni 5. rujna uz Bonoba (live), Wileyja, Davida Rodigana i The Outlook Orchestra.

 

 

Centralna pozornica Outlook festivala - The Clearing ugostit će najveća s imena dugačkog popisa, a u četvrtak je otvara jedan od favorita festivala - David Rodigan i njegov poznati “Ram Jam” set. U četvrtak gledamo i Iration Steppas, Shy FX i Dynamite MC, Miss Red, Johnny Osbournea i Soul Stereo. Petak će obilježiti neki od najvećih britanskih MC-jeva i kolektiva: Stefflon Don, Nadia Rose, MIST, Levelz, plus DJ Hype i The Heatwave. Velikani drum’nbassa zauzimaju The Clearing u subotu, a predvode ih Andy C, Noisia, Randall i SpectraSoul. Kao domaćine ove pozorice u nedjelju Outlook je pozvao amsterdamski Appelsap Fresh Music Festival koji će ugostiti Kojey Radicala, Ocean Wisdoma, JHusa, AJ Traceyja, Lady Leshuur, Jaykaea, Dub Phizixa i Strategyja.

Za ljubitelje niskih frekvencija i visoke energije nezaobilazna je The Void pozornica, opremljena vrhunskim zvučnim i svjetlosnim dizajnom kojom će vladati kolektivi kao što su Crucast, Deep Medi, Dispatch Recordings i Symmetry te Digital Mystikz. Od imena svakako treba istaknuti Malu, Sirraha, Pincha, Hatchu & Youngstu, Loefahu, Commoda, Silkiea, Goth-Trada, Kahna i Trutha.

Osam godina Mungo's Hi Fi pozornica je na Fort Punta Christo bila jedna od publici najdražih mjesta okupljanja i plesa na Outlook Festivalu. Ove godine palicu predaju glazbenoj instituciji iz Leedsa - SubDubu koji dovode svoj legendarni Sinai Sound System. Čast da prvi nastupe u novoj SubDub Areni dobili su zvijezde izdavačke kuće Swamp81; Loefah, Madam X, Lamont i Pinch. Petak je dan za dancehall s Reggae Roast, Natty Campbell, Mungo’s HiFi, Danny T & Tradesmen, Dub Smugglers te mnogim drugima. Članovi velike Outlook obitelji, Channel One Soundsystem, Jah Shaka i Sinai Sound nastupaju u subotu, a sam završetak festivala u nedjelju će obilježiti i slavlje 20 godina SubDuba uz Iration Steppas, O.B.F, Sammy Dreadlocks, Dubkasm, Maasai Warrior, Shanti D, Charlie P i Sr Wilsona.

Raspored na ostalim pozornicama pronađite OVDJE.

 

Ulaznice za koncert otvorenja 11. Outlook festivala u pulskoj Areni na kojem nastupaju Bonobo (live), Wiley, David Rodigan i The Outlook Orchestra i drugi mogu se naći na svim Entrio prodajnim mjestima.

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni