Vije-sti

"Pusti me da sanjam" - prvi samostalni singl Melite Lovričević

Bandleaderica internacionalnog fusion jazz sastava More Love Ensemble, te članica brojnih glazbenih projekata, nakon tri albuma sa svojim bendom, kreće u solističke vode.

Sa svojim jazz sastavom More Love Ensemble ove godine sam trebala otputovati u Argentinu i Japan, no umjesto toga otputovala sam u svoju glazbu. Ona je potpuno drugačijeg zvuka od ičega što sam radila do sada, no meni jednako iskrena.

Za prvi singl odabrala sam pjesmu koju sam napisala prije pet - šest godina, no sada sam ju u ovom periodu osjetila kao svoju himnu, manifest, s kojom vjerujem da se mogu poistovjetiti mnogi.“, tako o svom novom glazbenom iskoraku govori Melita Lovričević, samostalna umjetnica, koja na našoj i inozemnoj sceni, kao vokalistica, autorica i glazbenica djeluje već dugi niz godina.  

Prvi singl autorski potpisuje sama, produkciju, mix i master Willem Miličević, a trojstvo zaokružuje sa Stanislavom Kovačićem na violončelu, najavljujući tako i brojne buduće  glazbene suradnje. Video je snimio diverzificirani snimatelj Jakov Novak, montirala Marta Bregaš, novo lice sa montažerske scene, koja zajedno sa Melitom potpisuje i  kreativni koncept.

Pusti me da sanjam donosi moćan, pitak, a  istovremeno sofisticiran zvuk elektro popa, teško   ukalupljenog u žanrovsku definiciju. S obzirom na Melitino prethodno glazbeno djelovanje i   obrazovanje od klasike, etna, jazza, elektronike, eksperimentalne i kazališne glazbe, to nije   iznenađujuće niti neobično, no spoj raznolikih utjecaja djeluje kao cjelina otvorena prema širokoj publici kojoj se glazbenica obraća. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni