Vije-sti

Prvokativna Slatka Simona, projekt je iza kojeg stoje Dunja Ercegović te Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić iz grupe Porto Morto

Prvokativna Slatka Simona, projekt je iza kojeg stoje Dunja Ercegović te Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić iz grupe Porto Morto

Hrvatska glazbena scena bogatija je za novu izvođačicu – Slatku Simonu. Predstavljena je s pomalo provokativnim singlom i videospotom „Gang Bang“, koji je ujedno i najavna pjesma za novi film Igora Mirkovića „Slatka Simona“.

Podudarnost imena izvođačice i filma nije nikakva slučajnost, jer je Slatka Simona zapravo glazbeni projekt nastao za potrebe „Slatke Simone“, trilera smještenog u zavaravajući svijet cyber-sexa. U filmu folk-pjevačica u narodnjačkom klubu Niagara podjednako privlači izazovnim izgledom, lascivnim tekstovima i zaraznim ritmom, a upravo je „Gang Bang“ najveći banger koji privuče publiku.

Iza projekta Slatka Simona i narodnjačkih ritmova stoje pjevačica Dunja Ercegović, koja ujedno i glumi folk pjevačicu u filmu, te autori glazbe Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić iz grupe Porto Morto. Rap dionice izvodi Ida Mikulić, a uz Roka i Hrvoja, tekst za pjesmu napisao je i redatelj Igor Mirković.

Definitivno mi je bilo iznenađenje kad sam dobila ponudu od Roka, Kleme i Igora da gostujem kao vokal (kasnije i kao glumica) u pjesmama koje su tada snimali za Slatku Simonu. Ni njima, a ni meni takav žanr nije nimalo blizak. Ostala sam zapravo šokirana njihovim umijećem da uopće naprave i isproduciraju takve pjesme, a istodobno sam samu sebe iznenadila da sam to uspjela otpjevati. Mislim da nam je svima u tom trenutku bilo smiješno i jasno koliko bi nam možda karijera i život izgledali drugačije da se bavimo takvom glazbom. Svakako je to bilo putovanje za mene u nekakav paralelni svemir“, kazala je Dunja Ercegović, poznata po svojim alternativnim rockerskim projektima Lovely Quinces i Bad Daughter.
Uz „Gang Bang“, Slatka Simona u filmu ima još dvije pjesme, „Umirem“ i „Žena iz sna“.

Sve tri zvuče kao repertoar nekog folk-kluba, što i jest mjesto radnje na kojima se u filmu pojavljuju. Naime, likovi u filmu 'Slatka Simona' vole takvu muziku, a kako ja nisam ljubitelj turbo-folka i srodnih glazbenih užasa, pomislio sam – želiš li ti stvarno, Igore, da ti film bude pun muzike koja ti je grozna? Onda sam odlučio kao protuotrov pozvati glazbenike čiji rad cijenim i volim, dakle, Porto Morto i Bad Daughter, da zajedno napravimo neku inačicu glazbe koja nema veze ni sa kime od nas. I tako smo krenuli u istraživanje – kakve bi to pjesme naši likovi mogli voljeti, svirali smo za njih, a manje za sebe. Svima nama to je bilo zabavno putovanje, jer svima nam je bilo prvi i zadnji put. Ponosan sam, dakle, što su našoj maloj pjesmici sve sami friški dobitnici Porina, s čime se nitko od kolegica i kolega na turbo-folk sceni ne može pohvaliti“, otkrio je redatelj Igor Mirković inspiraciju za narodnjačku glazbu u svojem filmu „Slatka Simona“.

U trileru „Slatka Simona“, glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u mrežu Simone: opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom. 
Film je nastao u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), financijski su ga poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska radiotelevizija (HRT), a u distribuciji Duplicata u domaća kina dolazi u veljači 2024.godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni