Vije-sti

Princeova braća i sestre prodali gotovo polovicu nasljeđenih autorskih prava

photo: Prince, credit: Universal Music

Princeova braća i sestre prodali gotovo polovicu nasljeđenih autorskih prava

Troje od ukupno šestero braće i sestara pokojnog Princea, prodalo je većinu svog udjela.

Poznato je da se legendarni Prince tijekom života borio za kontrolu nad vlastitom glazbom, a nakon njegove prerane smrti 2016. godine dogodile su se brojne pravne komplikacije vezane za nasljeđivanje jer je glazbenik preminuo bez oporuke. S obzirom na to da Prince nije imao legalnog partnera niti djecu, sve što je posjedovao uključujući i autorska prava na sve objavljene i neobjavljene pjesme pripali su njegovih šestero braće i sestra. 

Kako prenosi Minneapolis Star Tribune troje mlađih Princeovih nasljednika prodalo je svoja prava na Princeovo intelektualno nasljeđe izdavačkoj kući Primary Wave iz New Yorka. Novo izvješće otkriva da je izdavač koji u svojem katalogu već posjeduje pjesme Nirvane i Raya Charlesa, prošlog mjeseca od najmlađeg Princeovog brata Omarra Bakera otkupio 100% prava, a prethodno su od Tyke Nelson otkupili 90% prava te 100% prava pokojnog Alberta Jacksona.

Prodano intelektualno vlasništvo uključuje Princeovo ime, tantijeme njegovih master snimaka i izdavačka prava.

Princeovi stariji braća i sestre izjavili su da ne razmišljaju o prodaji svojeg udjela jer su svjesni njegove vrijednosti. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni