Vije-sti

PREMIJERA: The Billy

photo: The Billy, credit: Luka Belošević

PREMIJERA: The Billy "Izgubljeni grad"

Nakon odličnog i žestokog debitantskog CD albuma "Jeftini junaci", zadarski rock bend The Billy nastavlja punin gasom te predstavlja singl i videospot "Izgubljeni grad".

Riječ je o modernoj rock pjesmi s elementima reggae-a, koju krase inteligentan i intrigantan tekst te iznimno zarazan refren. Glazbu i tekst je napisao Lovre Profaca, za aranžman je zaslužan Donald Dukić, dok miks i mastering potpisuje Frane Profaca (Studio Đoni).

"Pjesma je inspirirana pogledom kroz prozor - nema više stabala, šume ni cvijeća, a na svakom stupu stoji reklama za apartmane i zgrade u izradi. Za ostale zanimljive detalje poslušajte pjesmu." - poručuju The Billy.

Singl "Izgubljeni grad" prati kreativan i iznimno maštovit horror - trash videospot, u kojem je Zadar pretrpio pravu najezdu razuzdanih i krvožednih zombija. Jesu li građani Zadra savladali zombije ili su i sami postali zombiji te kako su članovi benda The Billy prošli u ovom apokaliptičnom scenariju, možete saznati ako pogledate spot. Montažu, režiju i snimku potpisuju Mateo Grginović i Vice Rončević.

The Billy je zadarski rock bend koji je započeo s radom 2019. godine svirajući obrade. Nedugo nakon toga, započeli su rad na autorskom materijalu, a singlom i spotom "Sloboda!" su najavili debitantski album "Jeftini junaci". Trenutno rade na materijalu za drugi studijski album, kojeg najavljuju aktualnim singlom "Izgubljeni grad".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni