Vije-sti

PREMIJERA: Mačci -

PREMIJERA: Mačci - "Korakom u mrak"

Svatko tko je bio na njihovom koncertu zasigurno će ga pamtiti dugo. Ne svrstavaju se u žanr, već kažu da su party bend s čijeg nastupa nitko ne odlazi ravnodušan.

Oni su Mačci, a sada se širokoj publici predstavljaju autorskom pjesmom "Korakom u mrak"! Nakon što su pjesmu predstavili radijski, napokon je dostupan i službeni videospot koju će pratiti i objava na digitalnim glazbenim servisima! 

Do prije tjedan dana bili su poznati isključivo onima koji su bili na njihovim koncertima. Nakon što su radijski predstavili singl "Korakom u mrak", polako počinju ulaziti u uši slušatelja širom Hrvatske. Sada su napokon i predstavili videospot za pjesmu kojeg uskoro prati i objava pjesme na streaming servisima.

Videospot za "Korakom u mrak" nastao je pod snimateljskom palicom Filipa Šarića koji je kroz video dočarao noćnu igru svijetla i mraka. Glavna uloga u spotu pripala je talentiranom plesaču Romanu Vrančiću: Snimanje je za mene definitivno bio izazov jer je ovo prvi put da sam glavna i jedina uloga. Dečkima iz benda veliko hvala na ovoj prilici, ali i tome što su tijekom čitavog snimanja bili involvirani u cijelu priču i pobrinuli se da sve protekne redabez ikakvih problema. Definitivno jedno od dražih snimanja sa puno dobre vibre i pozitivne energije.

O iskustvu snimanja videospota svoj komentar dao je i snimatelj Filip: Kako i sam dolazim iz svijeta plesa ovo snimanje mi je bilo tako još posebnije. Birali smo lokacije koje su bile zanimljivo osvijetljene, što nam je jako pomoglo s vizualima ovog spota, i da čitav taj plesni performans izgleda još bolje! Ovim putem bih se htio zahvalit dečkima iz benda koji su cijelu noć bili tu za nas i pobrinuli se da snimanje prođe bez ikakvih problema i jedva čekam priliku da opet svi surađujemo.

Iako su nastali kao bend koji je bio namijenjen sviranju na ulicama gradova diljem Hrvatske, Mačci su kroz osam godina postojanja potpuno promijenili ploču. Publika će ih prvenstveno prepoznati kao bend koji redovito nastupa u klubu Sax! i ima samo jedno pravilo – svaka osoba u publici mora se rasplesati. Budući da je 2020. godina velikih promjena i izazova – Mačci su izašli iz zone komfora i odlučili se predstaviti autorskim radom. Singl "Korakom u mrak" njihov je prvi autorski singl u posljednjih šest godina, a sada se osjećaju dovoljno zrelo da njihov autorski rad zaista dođe do izražaja.

Iako su inače divlji za vrijeme nastupa, ovom su pjesmom stali na loptu. Na scenu dolaze s pop pjesmom zaraznog ritma i melodije. Pjesma je nastala kroz niz inspirirajućih situacija. Govori o osjećaju ushićenja više nego o nečemu ili nekome. Nije bitno gdje smo, nije bitno koliko je sati. Bitno je samo da uživamo i budemo poneseni tim trenutkom i osjećajem. - komentirao je frontmen benda i tekstopisac Tin Šarić.

Produkciju pjesme potpisuju Mihovil Šoštarić i Vlaho Arbulić, talentirani dvojac koji čini Studio Républika (Nela Đinđić, AN NA, Anya G...).  Mihovil i Vlaho i sami su se osvrnuli na suradnju: Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti dečke iz benda i pomoći im da uobliče njihov jedinstveni stil. Donose na našu scenu nešto drugačije i imaju energiju kojom će puno toga napraviti.

Na glazbenu suradnju pozitivno gleda i bend: Tko nije čuo za Mihovila, Vlahu i Studio Républika čut će sigurno! Zbog njihovog otvorenog stava nije bilo nikakvih nesporazuma, uspjeli su se istovremeno uklopiti u nasu viziju, i ostaviti svoj vlastiti trag na pjesmi, a to je upravo ono sto smo htjeli. - rekao je autor glazbe Niko Nobilo.

Mačci su svoje prve glazbene korake napravili akustičnim uličnim nastupima. Nakon što su za vrijeme dugih ljeta punili ulice Dubrovnika, Zadra te ostalih obalnih gradova – bend se prebacio na električne nastupe i počeo puniti klubove širom Hrvatske. Danas se kao i svi njihovi glazbeni kolege bore s nedostatkom nastupa, ali to ne sprječava kolektivni rad i glazbenu aktivnost. Individualno se članovi bave nekolicinom glazbenih projekata, a frontmen benda Tin Šarić prošle je godine bio član Vanninog tima u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

naslovna fotografija: Klub Sax!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni