Vije-sti

Preko 800 izvođača prijavilo se za nastup na festivalu SHIP

Preko 800 izvođača prijavilo se za nastup na festivalu SHIP

Domaći i strani izvođači su do 30. travnja ove godine imali priliku prijaviti svoju glazbu i zasjati na prvom izdanju SHIP-a, a prijave su sada gotove i organizatori su objavili detalje. Za svirku na šibenskom SHIP-u prijavilo se preko 800 izvođača iz svih krajeva Europe, a za nekoliko tjedana saznat ćemo prvi val glazbenika koji će nastupiti.

SHIP je nedavno objavio i prvog headlinera, a na predivnu pozornicu tvrđave Sv. Mihovila stiže hvaljeni talijanski Nu Genea live band. Nu Genea je projekt DJ-eva Massima Di Lene i Lucia Aqueline koji u svojoj live band verziji broji devet izvanrednih glazbenika na pozornici, te po prvi put nastupaju u Hrvatskoj. Proučavajući glazbu svog rodnog kraja, ovaj talijanski disco sastav našao je unikatnu plesnu formu koja nostalgično odjekuje napuljskim disco izdanjima iz 70-ih i 80-ih prošlog stoljeća. Iza njih je nekoliko hvaljenih albuma, a live izvedbu će predstaviti i na šibenskoj pozornici.

Ulaznice po early bird cijeni još uvijek možete nabaviti, a već je 50 posto kontingenta tih ulaznica rasprodano. Early bird cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 25€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), dok ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 - 16.9.) iznosi 29€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 55€. Early bird ulaznice u prodaji su do nedjelje 14.5. u 23:59 ili do isteka zaliha, nakon toga u prodaju idu regularne ulaznice. Možete ih nabaviti u sustavu Entrio.

"Oduševljeni smo velikim interesom za SHIP festival. Imati 800 prijava za nastup na festivalu je potvrda da su nas domaći i internacionalni izvođači prepoznali kao platformu na kojoj će se predstaviti bitnim dionicima glazbene industrije. Dodatno nas veseli i interes publike koja prepoznaje vrijednost i kvalitetu našeg programa, te vjeruju da će im festival pružiti nezaboravno iskustvo. Hvala svima koji su kupili ulaznice, a onima koji to još nisu učinili, poručujemo da ne propuste priliku biti dio ovog jedinstvenog događaja u Hrvatskoj." rekli su organizatori.

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIPHGUHUIGHUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatska Turistička Zajednica

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni