Vije-sti

Predstavljeni skorašnji koncerti Vlade Kreslina, Vatre i Pavela u Tvornici kulture

Predstavljeni skorašnji koncerti Vlade Kreslina, Vatre i Pavela u Tvornici kulture

[caption id="attachment_3531" align="aligncenter" width="547"]Predstavljanje koncerata Vlade Kreslina, Pavela i Vatre u Tvornici kulture © Dallas Records Predstavljanje koncerata Vlade Kreslina, Pavela i Vatre u Tvornici kulture © Dallas Records[/caption]

Uoči skorašnjih koncerata Vlade Kreslina, Vatre i Pavela u Tvornici kulture, u istom je prostoru u ponedjeljak, 16. rujna, održana konferencija za medije.

Vlado Kreslin, jedan od najcjenjenijih slovenskih kantautora, nastupit će 2. listopada u Malom pogonu Tvornice kulture. Kako bi se približio hrvatskoj publici, krajem prošle godine je objavio album na hrvatskom jeziku, Umjesto koga roža cveti. Na albumu su mu gostovali i neki naši poznati izvođači poput Parnog valjka, Nene Belana, Lidije Bajuk i Šajete. Vlado Kreslin jučer je izjavio da mu je drago što će, po prvi puta, u Tvornici kulture nastupiti uz svoj prateći bend Mali bogovi. Otkrio je i da će se na repertoaru koncerta naći i pjesme iz razdoblja kada je bio članom benda Martin Krpan koji je 1991. godine bio predgrupa Bobu Dylana na njegovom koncertu u Ljubljani.

Vatra 17. listopada koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture obilježava 15 godina postojanja. Na koncertu će sigurno izvesti svoj veliki hit „Tango“, kao i novi singl „Saturn“ čiji je spot jučer pretpremijerno prikazan predstavnicima medija. Frontmen Vatre, Ivan Dečak, rekao je da će osim recentnih hitova izvući iz naftalina i pjesme koje dugo nisu svirali. Dečak je istaknuo da će koncert Vatre u Tvornici biti centralni koncert njihove turneje tijekom koje su do sada odsvirali preko 40 koncerata. Također je pozvao sve koji će doći na koncert u Tvornici sudjeluju u nagradnoj igri čiji pobjednik zajedno s Vatrom u siječnju 2015. ide na KnockOut Snow Festival u Francuske Alpe.

Pavel se, nakon godinu i pol dana, 31. listopada vraća u Tvornicu kako bi predstavio svoj treći album, I mi smo došli na red. Album bi trebao biti objavljen za desetak dana, a najavljuju ga singlovi „Čuvaj me“ i „Autentično osrednji“. Aljoša Šerić je rekao da se vraćaju Tvornici jer mu je u njoj jako lijepo svirati i jer je u njoj doživio prekrasne koncerte, a pohvalio je i uvjete u backstageu. Također je otkrio da će, kako „Pavel nije nikada fiksna grupacija ljudi“, ovoga puta na pozornici biti devetero glazbenika. Veličina pozornice u Tvornici je u tom smislu dodatni razlog za odabir tog prostora za koncertnu promociju albuma.

Tekst: Ana Hotko

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni