Vije-sti

Post punk eksplozija uz Sievehead u Močvari

Post punk eksplozija uz Sievehead u Močvari

U nedjelju, 28. svibnja u zagrebačku Močvaru dolazi sheffieldski post punk bend Sievehead, a uz njih će kao support nastupiti domaći Modern Delusion, Red Gaze iz Graza te Dave Phillips iz Zuricha.

Sievehead su se predstavili svijetu ne tako davne 2014. godine iz košnice agilnog sheffieldskog label/bookinga "Kids of the lughole", a u tri godine egzistiranja i motanja u dubokom DIY undergroundu, uspjeli su izbaciti demo kazetu, dva singla i jedan LP. Kako to obično bude s produktivnim bendovima, poprilično su aktivni i s koncertima, jer su u ni tri godine uspjeli prošarati dobar dio kugle zemaljske, a i ono najvažnije, napokon su se odlučili ukazati u ovim krajevima!

Ono što stilski izlazi iz ovog moćnog tria bilo bi najjednostavnije opisati kao melankolijom zavijen vozeći punk rock s mračnim post punk/goth prizvukom. Ukoliko još niste imali prilike provjeriti bend, svakako preporučamo načimanje s "Into The Blue", albumom koji će zasigurno za par desetaka godina imati status klasika. I ne, uopće ne pretjerujemo, jer u vremenu dok se x bendova očajnički trudi biti preslika nečeg iz prošlosti, na površinu isplivavaju nepretenciozne bendčine poput Sievehead koje potpuno neopterećeno rade kvalitetnu i pamtljivu mjuzu. Ova turneja im je ujedno i promocija novog LP-ja za Static Shock records, a sudeći po malom privjuu stvari na bandcampu, bit će šarolika bomba!

Modern Delusion se probudio iz zimskog sna koji je već dobro zagazio u proljetni! Nakupljena prašina s instrumenata napokon je obrisana, priča o snimanju novog materijala i dalje postojana, a prva gaža nakon poduže pauze je tu! Svima vama, koji ste uspjeli nekim čudom propustiti koncerte ovog benda, a mili su vam zvuci sintisajzera i živite taj punk, savjetujemo da to ovog puta ne učinite!

Red Gaze je drugi koncert ikad svirao prošle godine u Zagrebu s kompanjonima Cult Values, a u međuvremenu je izbacio demo i split kazetu s Rose Nebel. Muzički se opušteno brćka u Warsaw, Crisis i Fugazi vodama, a mi smo veoma sretni s činjenicom da u susjedstvu imamo još jedan novi bend kojem najbolje vrijeme tek dolazi!

Možda je nekima poznat kratkopostojani kultni noisecore/grindcore bend Fear of God. E pa, osim što je nekada davno osnovao taj bend, Dave Phillips stvara raznovrsnu, ali uvijek zajebanu i neugodnu buku već podosta godina, a ovu večer će se ukazati i u Močvari te ju nakon pankčine zaviti u crnilo i na koncu konca upropastiti.

Upad na koncert iznosi 35 kn, a nastupi startaju u 21 sat.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni