Vije-sti

Poslušajte remasterirane albume Šarla akrobate, Električnog orgazma i Haustora

Poslušajte remasterirane albume Šarla akrobate, Električnog orgazma i Haustora

Samo tjedan dana prije službenog izlaska u prodaju tri od četiri vinila kojim Croatia Records slavi 40 godina novog vala, ekskluzivno na streaming servisima objavljene su remasterirane verzije albuma.

U pitanju su prvi albumi Električnog orgazma i Haustora, prvi i jedini album Šarla akrobate, Bistriji ili tuplji čovek biva kad.., te kompilacija kojom je službeno i započeo novi val - Paket aranžman (Šarlo akrobata & Idoli & Električni orgazam). Albume je remasterirao s originalnih magnetofonskih vrpci Goran Martinac iz Croatia Records Studija, a već ih sada možete poslušati na svim streaming servisima u svijetu, uključujući i one najpopularnije Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music.

Od prošloga petka moguće su prednarudžbe vinila, a prema prvim informacijama zainteresiranost je iznimno velika i postoji mogućnost da veći dio tiraža bude rezerviran prije datuma službene prodaje. Dovoljno to govori o značaju i popularnosti novog vala, najvažnijeg glazbenog pokreta u povijesti bivše Jugoslavije, a koji je iznjedrio veliki broj albuma i singlica, kao i izvođača koji su se kreativno izdignuli iznad kompletne glazbene scene i stvorili materijale kakve niti danas nitko nije nadmašio.

Podsjećamo, Croatia Records slavi 40 godina novog vala s četiri luksuzna vinilna reizdanja koja će osim vinila u boji doći i s bogatim popratnim knjižicama s ekskluzivnim sadržajima, fotografijama, tekstovima, nikad viđenim arhivskim snimkama iz arhive Jugotona, odnosno Croatia Recordsa, te download kodom za preuzimanje mp3 verzija albuma. Likovno oblikovanje reizdanja s restauriranim originalnim omotima radio je Darko Kujundžić, a urednik svih izdanja je Nikola Knežević. CMC televizija u suradnji s Croatia Recordsom trenutno radi i na dokumentarnom filmu koji prati ova četiri albuma, ali i širu sliku novovalne scene, a koji bi trebao biti objavljen na sam dan službene prodaje 3 od 4 vinila, 22. siječnja. Podsjećamo, zbog epidemiološke situacije u Europi koja utječe i na rad tiskara, vinil Haustora bit će u prodaji 23. veljače. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni