Vije-sti

pogledajte novi singl i spot grupe Prophets Of Rage

pogledajte novi singl i spot grupe Prophets Of Rage

Grupa Prophets Of Rage objavila je singl "Unfuck The World" i najavila objavu prvog albuma u rujnu. Režiju videospota potpisuje poznati režiser i aktivist Michael Moore.

Prepoznatljiv gitaristički potpis Toma Morella praćen moćnom Wilk/Commerford ritam sekcijom, scratchevima veterana DMC natjecanja DJ Lorda i vokalnim rafalima Chuck D-a i B Reala pokazuje da u Prophets Of Rage ima još puno kreativne snage. "Svijet se neće promjeniti sam od sebe. Na tebi je da učiniš nešto" - izjavio je prilikom premijere prvog singla Chuck D, jedan od dvojice vokala, dodavši da je njihova glazba poput "putovnice za cijeli svijet".

Realizacija videospota prepuštena je u ruke Michaelu Mooreu, nagrađivanom autoru dokumentaraca, koji se dosad već potpisao pod spotove poput "Sleep Now In The Fire" (RATM) i "All The Way To Reno" (R.E.M.). "Ovaj video je naš poziv u boj protiv svih koji žele nauditi nevinima i nemoćnima" - tim riječima je svoj angažman opisao Michael Moore. Emocijama nabijen, agresivan i šokantan spot sadrži između ostalog djelove različitih videa Donalda Trumpa, kao i žestoko kritiziranu Pepsi reklamu.

Singlom "Unfuck The World" Prophets Of Rage najavili su objavu debut albuma planiranog za 15. rujna. Autor naslovnice je proslavljeni ulični umjetnik, grafički dizajner i aktivist Shepard Fairey.

Usporedo s izlaskom singla grupa je započela europsku turneju nastupima na velikim Rock Im Park i Rock Am Ring festivalima u Njemačkoj. Tijekom lipnja obilazit će festivale po cijeloj Europi, a jedan datum odvojili su i za našu regiju. Na zagrebački stadion Šalata Prophets Of Rage dolaze 26. lipnja na svoj premijeran i ekskluzivan hrvatski nastup. Isti dan uz njih će nastupiti hip hop legende House Of Pain, velški punk/ska heroji Skindred i britanski post rockeri The Black Peaks.

Ulaznice
Od 27. ožujka do 25. lipnja cijena ulaznica iznosi 240 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će koštati 270 kn.

Službena prodajna mjesta

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni