Vije-sti

Počeo Dubiozni tjedan u Zagrebu

Počeo Dubiozni tjedan u Zagrebu

Novi album benda Dubioza kolektiv upravo je ugledao svjetlo dana.

Izlazak albuma obilježit će se prigodno - druženjem s bendom - u srijedu, 15.11. u Menart multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu, a proslaviti kako se velike stvari i slave - koncertom u Areni krajem ovog tjedna.

„Apsurdistan“ obišle su cijelu regiju i već skoro pet godina bile su neizostavni dio naše svakodnevice. Tamo gdje je „Apurdistan“ stao, nastavlja novi album.

„Pjesmice za djecu i odrasle“ naziv je albuma koji donosi devet pjesama. Već je sa singlovima „Himna generacije“ i „Treba mi zraka“, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušatelje velikom brzinom i trenutačno spadaju među najemitiranije pjesme hrvatskog radijskog etera, dok pogledi na YouTubeu broje milijune.
Uz novih 7 pjesama koje možete poslušati u nastavku teksta, zaokružuje se priča koju nam je Dubioza poželjela ispričati.
„Pjesmice za djecu i odrasle“ čine obaveznu lektiru koju bi svatko trebao „pročitati“.

„Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini.“ - komentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu „Pjesmice za djecu i odrasle“ ugostila bosanski bend Helem Nejse  na pjesmi „Pionirska“, u pjesmi „Autopilot“ pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl „Treba mi zraka“ donio je pjesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle.
Novi album izlazi u izdanju Menarta, a također je dostupan i za besplatni download na dubioza.org

Svega pet dana publika ima vremena za naučiti nove pjesme, jer 17. studenog je na rasporedu koncert Dubioze kolektiv u zagrebačkoj Areni! Dubiozin premijerni dolazak u Arenu bit će njihov najmasovniji nastup i, prema svemu sudeći, jedan od najvećih koncerata nekog urbanog benda u novijoj hrvatskoj povijesti. Podsjetimo, susret benda i ovdašnje publike trebao se dogoditi u velikoj dvorani Doma sportova, no, ulaznice su se rasprodale mjesec dana prije koncerta, pa je sve preseljeno u najveću hrvatsku dvoranu, Arenu Zagreb.

Uoči koncerta Dubioza stiže u grad, podružiti se sa svojim prijateljima i fanovima.
Mjesto susreta zakazano je za ovu srijedu, 15. studenog, u multimedijalnoj knjižari Menart u Avenue Mallu, gdje će Dubioza od 17 sati potpisivati novi album i zagrijati atmosferu pred koncert u Areni.
Ulaznice za koncert u Areni mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, te online na www.eventim.hr

Tehnički podaci i raspored za Dubiozni tjedan:

13. studeni - uživanje u novom albumu

15. studeni - druženje s bandom u Avenue Mallu

17. studeni - pjevanje, skakanje i znojenje u Areni  
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni