Vije-sti

Počele prijave za „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“

Počele prijave za „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“

The Voice

Jučer su počele prijave za hrvatsku verziju natjecanja „The Voice“ pod nazivom „Najljepši glas Hrvatske“, koje će producirati i prikazivati Hrvatska radiotelevizija.

The Voice je jedan od najuspješnijih međunarodnih televizijskih formata u vlasništvu Talpa Internationala B. V. iz Nizozemske gdje se počeo prikazivati 2010. godine, a do sada su mnoge zemlje diljem svijeta prilagodile taj format i počele prikazivati svoje verzije natjecanja. Našoj publici su vjerojatno najpoznatije britanska i američka inačica ove emisije koja po gledanosti konkurira sličnim natjecanjima poput Idola i X Factora.

Osnova je formata jednostavna: izbor najljepšega glasa! Samo kandidati s istinskim glasovnim talentom bit će pozvani u predizbor, a najuspješniji među njima nastupit će na audiciji koju vode četiri mentora. Nisu važni ni izgled ni dob punoljetnog kandidata, važan je samo - dobar glas.

Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, izabrat će najbolje glasove u svoje ekipe. Nakon audicije izabrane će natjecatelje mentori poučavati tijekom natjecanja sve do završnice u kojoj će jedan od njih osvojiti naslov Najljepši glas.

Uz predizbor sudionika, natjecanje se sastoji od tri dijela: audicije, dvoboja i natjecanja uživo.

Tijekom audicija mentori su leđima okrenuti pozornici tako da natjecatelje mogu samo čuti, ali ne i vidjeti. Važan je samo glas!

Ako se mentoru svidi glas natjecatelja i vjeruje da je to glas koji može pobijediti, pritisne tipku za odabir natjecatelja u svoju ekipu; u tom se trenutku mentorova stolica zaokrene i on tada prvi put vidi natjecatelja. Ako više od jednog mentora izabere istog natjecatelja, odluku o izboru mentora donosi natjecatelj koji odlučuje kojem se mentoru želi pridružiti. U slučaju da ni jedan mentor ne pritisne tipku za odabir, za tog sudionika natjecanje završava.

Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje dvoboj. Mentori će se posvetiti pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravajući ih kako najbolje iskoristiti svoje glasovne sposobnosti i dijeleći s njima tajne vlastitog iskustva i znanja.

Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja – natjecanja uživo.

Nakon dvoboja slijede natjecanja uživo. To je završni dio natjecanja u kojem se natjecatelji natječu jedni protiv drugih tijekom nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

I na kraju, samo će jedan natjecatelj ponijeti naslov Najljepšega glasa, čime stječe pravo na Ugovor o isključivom raspolaganju pravima s pravom opcije s Universal Music Groupom.

Prijaviti se mogu svi punoljetni državljani Republike Hrvatske i to putem službene web stranice emisije.

Facebook stranica The Voice - Najljepši glas Hrvatske

http://www.youtube.com/watch?v=NRGMIdNKPyw
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni