Vije-sti

Plesač Sporog Stepa predstavlja album

Plesač Sporog Stepa predstavlja album "Sunčana strana Mjeseca 1" i najavnim singlom glasno poručuje "Pusti me da plešem drukčije"

Bend Plesač Sporog Stepa predvođen Maxom Juričićem, predstavlja novi album "Sunčana strana Mjeseca 1", a koji najavljuje singl kojim jasno i glasno poručuju "Pusti me da plešem drukčije".

Pusti me da plešem drukčije” je pjesma s porukom koju je Max Juričić nastojao prenijeti djeci dok ih je uspavljivao pričama o životu, kako kaže - samo da izbjegne čitanje slikovnica. Univerzalnu poruku o toleranciji i praštanju u furioznom ritmu Plesača sporog stepa, vrijedi čuti ponovo.

Maxu pri stvaranju pjesama inspiracija dolazi iz narazličitijih izvora. Ispričao je zanimljivu anegdotu o inicijalnoj ideji koja je nadahnula i ostatak albuma:

"Pjesme su doplutale jednog ljeta kada sam plutajući u moru ravnao ukliještena leđa. ”Gledam kako plove - oko Rta dobre nade - godine” prvi je stih koji se zavrtio i zapravo bio dijagnoza. Lagano pomalo na to se misteriozno nadovezalo dvadestak šarenih pjesama. Polovica ih je na ovom albumu, a želja mi je da se u dogledno vrijeme sve pjesme okupe na duplom vinylu ”Sunčana strana Mjeseca 1 & 2”."Maxu se pri stvaranju albuma pridružila sjajna ekipa glazbenika, a otkrio je i kako je preteklo snimanje:

"Krenuo sam snimati kada je u studio stigla dugo očekivana bas-marimba koju je uz bas na albumu svirao Gustav Barišin, koautor pjesme ”Ko da nema sutra”. Na snimljeni vokal, marimbu i žičane instrumente iz mog arsenala,  Vlade Matulić dodao je zvuk Ljetnog kina klarinetom i pratećim vokalima, Andrea Pedron i Janko Novoselić na xilu i udaraljkama zasolili su ritam, a na kraju cijelog procesa, Ante Prgin Surka zapečatio je groove bubnjem i beatboxom.

U pomoć sam pozvao i koga drugog nego djecu - Rok Juričić odpjevao je ”Ko da nema sutra” i ”Okolo naokolo” u pjesmi koja je o njemu, a Katarina Juričić autor je covera albuma i prateći vokal u ”Zauvijek mlada”, pjesmi za nju. Bude li pohvala ili pritužbi na zvuk, producenti su – Surka & Max.
"Otkvačeni cover art i nadolazeći video spot za prateći singl ”Pusti me da plešem drukčije” kreirala je mlada umjetnica Klara Rusan Klarxy.

Album "Sunčana strana Mjeseca 1" dostupan je na
streaming servisima, u Aquarius Music Shopu, svim boljim glazbenim trgovinama i online na www.cedeterija.com.


POPIS PJESAMA:

Zauvijek mlada
Lomi me
S druge strane granice
Pusti me da plešem drukčije
Na kraju dana
Plava vila
Idealan dan
Mala noćna muzika
Ko da nema sutra
Zadnja prije zime

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni