Vije-sti

Psihodelično - sanjivi MIMO

Psihodelično - sanjivi MIMO

Posljednji koncert treće MIMO sezone održat će se 19. lipnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

Ovaj put očekuje vas "nojzi-psiho-folk i sanjiva psihodelija u eksperimentalnom".

"Šarolika sezona predstavila je kreativne izričaje ponajboljih nezavisnih sastava i kantautora. Osluškivali smo i prošetali sferama indieja, popa, syntpopa, noisea, postpunka, elektronike, ambijentala, jazza, duba, psihodelije, balada, šansona te space, groove, alternativnog, blues i indie rocka.  Za kraj, odlučili smo vas ostaviti u sanjivom bajkovitom tonu kao uvod u dugo, toplo ljeto!" – poručili su organizatori.

19. lipnja pozornicu će obojati varaždinski Seine, koji se ovim putem predstavljaju kao trio te Pridjevi, čarobni projekt Dina Santaleze koji ne samo da je oduševio Hrvatsku, nego i širu, svjetsku publiku i kritiku.

Seine je srednjoškolski kantautorski odraz Ivana Ščapeca, poznatog po djelovanju u bendu Vlasta Popić. Nakon nekoliko godina suradnje s Tenom Rak te dva albuma i EP-om, Ivan pokreće projekt po drugi put, ovaj put u mračnijem, psihodeličnijem i nojzičnijem obliku. Uskoro mu se pridružuju Dimitrij Mekotanović na udaraljkama i bek-vokalu, Vuk Zvuk na elektronici te Boško Mijušković na bas gitari. Do sada su izdali jedan singl, a album je najavljen za kraj godine.

Psihodelični bend Pridjevi osnovao je Dino Santaleza, a pridružile su mu se poznate kantautorice Nina Romić i Ivana Picek, te članovi bendova ABOP, Kries i Bamwise. Godine 2014. izdaju prvi album koji ostvaruje uspjeh diljem svijeta, a 2015. potpisuju za Trouble in Mind Records iz Chicaga. Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim ženskim vokalima.

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn.
Sav prihod od donacija namijenjen je izvođačima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni