Vije-sti

Phaneron singlom

Phaneron singlom "Kreni dalje" najavljuje album "Rekord ploča"

Jeste li za malo grungea uz dodatak funka? Ako nemate ništa protiv, Phaneron ima pravu stvar za vas. “Kreni dalje” singl je kojim ovaj zagrebački bend najavljuje izlazak albuma prvijenca “Rekord Ploča”.

Zvuk Phanerona poznat je onima koji su posljednjih godina pratili zagrebačku indie scenu. Od EP- ja “Memories” prošlo je više od 5 godina, a u razdoblju koje je uslijedilo bend se proširio, ali i okrenuo autorskom radu na hrvatskom jeziku. “Rekord Ploča” donosi 9 pjesama nastalih u tom razdoblju i prvi je njihov uradak na hrvatskom. “Kreni dalje” možda najbolje predstavlja zvuk Phanerona - pozitiva i čista ljubav prema glazbi sažete su u poruci koju prenose.

“‘Kreni dalje’ predstavlja osvrt benda, kako u kreativnom smislu, tako i u smislu pisanja budućih pjesama na hrvatskom jeziku.Tema pjesme nastala je kao ideja da određeni padovi ili loše odluke u životu ne moraju predstavljati zid ispred nas i sputavati nas, već naprotiv, ukoliko smo spremni određene stvari zaokrenuti i spremnije dočekati idući dan, može se stvoriti pozitivan efekt, koji te tjera da opet kreneš dalje i još spremnije otvoriš novu stranicu života.", rekao je Stefan, vokal benda i autor pjesme.

Tekst pjesme potpisuje pjevač Stefan Nožica, glazbu cijeli bend, a produkciju su povjerili Leu Anđelkoviću (Baltazaru). Iznenađenje usred pjesme je solo Yogija Lonicha koji im je doslovno uletio u studio i snimio bridge.

"Yogi non-stop ‘visi’ u studiju s Leom, a jednom prilikom Leo mu je puštao album. Svidjela mu se stvar pa ga je on nagovorio da snimi solo. Nije mu dugo trebalo…” ispričao je Nikola Lugović, basist Phanerona.

“Kreni dalje” ovih je dana dobila i videospot u režiji Tonija Mijača. Izlazak albuma “Rekord Ploča” najavljen je za 21. ožujka. Uz osnivače - Stefana na vokalu i Nikolu na bas gitari - Phaneron čine i David Lipovac (bubanj) i Hrvoje Ćurlin (gitara).

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni