Vije-sti

Petodnevna online Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK s nikad jačim programom

Petodnevna online Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK s nikad jačim programom

Osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK ove se godine seli na male i velike ekrane. Zbog dobro poznatih okolnosti, organizatori Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP, promijenili su format konferencije: umjesto cjelodnevnog dvodnevnog networking događanja kakvo pamtimo prethodnih godina, od ponedjeljka 23. do petka 27. studenog, javnost će svakoga dana u poslijepodnevnim satima putem Interneta pratiti bogati dvosatni program konferencije

No, nemogućnost praćenja uživo nadoknadit će impresivna zvjezdana postava ovogodišnjeg MAKK-a koji će tako ugostiti neka od najznačajnijih inozemnih i regionalnih imena iz svijeta glazbe! Konferenciju će putem videa otvoriti legendarni autor i glazbenik, osnivač ABBA-e, Björn Ulvaeus, koji će se na aktualni trenutak kreativne zajednice osvrnuti iz perspektive predsjednika krovne svjetske udruge društava autora i skladatelja, CISAC. Uz Ulvaeusa, sudjelovanje na ovogodišnjem MAKK-u potvrdila je i Skye Edwards, pjevačica i frontwoman britanskog benda Morcheeba, zatim velike regionalne zvijezde Dubioza Kolektiv, Dino Merlin i Momčilo Bajagić Bajaga, uz domaću glazbenu reprezentaciju koju čine Nina Badrić, Martina Filjak, Lana Jurčević, Husein Hasanefendić Hus, Jasenko Houra i Damir Urban.
 
U najneizvjesnijem trenutku za kreativce u novijoj povijesti, konferencija stavlja u fokus stanje kulturne i kreativne industrije, ali i izazove, prilike i načine na koje se najuspješniji odupiru i stvaraju dalje, drukčije i za neku novu publiku. O tome će govoriti predstavnici ministarstva kulture i medija, zatim predstavnici hrvatskih glazbenih udruga i diskografskih kuća te vrhunski stručnjaci i autoriteti iz područja autorskog prava.
 
No, neće se samo pričati, brojati i analizirati: MAKK je uvijek i prilika da se čuju najzanimljiviji autorski glasovi novijih generacija. Svaki od pet dana ugostit će jednog mladog umjetnika i/li njegov bend: predstavljaju se Irena Žilić, Nika Turković, Pocket Palma, Z++ i Matija Cvek. Oni će za ovu priliku izvesti svoje najzapaženije pjesme u potpuno novim, autorski kreativnim aranžmanima.
 
Sve aktualnosti i raspored 8. online MAKK-a pratite na www.makk.hr te na Facebook i Twitter kanalima konferencije.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni