Vije-sti

Peti Nori Dvori festival u Zaprešiću

Peti Nori Dvori festival u Zaprešiću

Peti Nori Dvori festival, u organizaciji udruge AUKU Autsajder, i ove godine održati će se u povijesnom kompleksu Novih Dvora bana Jelačića 04. i 05. rujna. Za razliku od prošle dvije godine festival se vraća korijenima! Izvan Vršilnice, na mali, simpatični i intimni stage, uz projekcije filmova i izložbu Udruge likovnih stvaralaca ULS iz Zaprešića. Ulaz je besplatan!

Program:
Petak - 4.9.

Večer otvara zaprešićki vokalni duet Cvile i Bile s obradama već pomalo zaboravljenog američkog dueta Simon & Garfunkel. Duo je nastao sredinom 2013. godine, a čine ga Tomislav Cvitan na vokalu i Ivan Bilić na gitari i vokalu. Nakon nekoliko frendli gigova odlučili su ozbiljnije krenuti u glazbu i uskoro se očekuju prve audio snimke. U budućnosti žele raditi svoje pjesme, ali i svirati što više koncerata.

Zatim slijedi NLV (Nikol, Luka i Vedran) iz Pule. S objavljenim EP-em …and who are you? osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog Rolling Stone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih izdanja. Glazba im se, ujedno, koristi kao soundtrack za dokumentarnu seriju “Generacija Y” Hrvatske radiotelevizije koja je započela svoje emitiranje u srpnju 2014. godine.Nakon odsviranih festivala Festival ljeta, INmusic-a, Rock kamp Orsula, Medvedgradskih ljetnih večeri i Ferragosto Jam-a, na kojem su proslavili svoj drugi rođendan, prvi puta dolaze u Zaprešić predstaviti svoj hvaljenju EP.

Subota - 5.9.

Večer otvara zaprešićki gypsy-swing duo Dinamit Duo! Nakon ljetne turneje i predstavljanja svog prvog albuma Kleptomanija objavljenog u siječnju 2015. odsvirati će i pokoju novu pjesmu i najaviti drugi album!

Nakon Dinamit Duo, slijedi zagrebački indie bend And The Kid koji će zaprešićkoj publici predstaviti hvaljeni drugi album Grand Mal na kojem se nalazi nekoliko primjećenih pjesama poput "Compassion Is Gone", "I'm Not Like You", i aktualni singl "Bum night"! Bend je također nastupao i na ovogodišnjem INmusic festivalu!

Večer će zatvoriti JeboTon ansambl iz Zagreba svojim bezvremenskim hitovima poput "Recesija", "Nisam rođen da bih umro od tumora", "Dobro jutro", "Banana", "Malo sutra", "Grubišno polje" i mnogim drugima! Ansambl čine glazbenici iz bendova Porto Morto, Antidepresiv, Hren (bend), Spremište JeboTon ansambl, Lobotomija, Druker i djeluju duži niz godina.

Organizator festivala je zaprešićka udruga AUKU Autsajder.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni