Vije-sti

Pee Wee Ellis Assembly  u Lisinskom

Pee Wee Ellis Assembly u Lisinskom

Svi ljubitelji funka i jazza moći će 19. svibnja uživati u koncertnom nastupu Pee Wee Ellisa. Ovaj američki saksofonist, skladatelj, flautist, pjevač i aranžer nastupit će sa svojim ansamblom u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu festivala Jazz.hr.

Pravim imenom Alfred Ellis, ali poznatiji kao Pee Wee Ellis, ovaj glazbenik je najpoznatiji kao suradnik legendarnog pjevača Jamesa Browna. Surađivao je i s drugim slavnim glazbenicima među kojima su i Van Morrison, George Benson, Ron Carter i mnogi drugi. Ellis vodi i vlastite sastave s kojima objavljuje albume i nastupa diljem svijeta. Ovaj svestran glazbenik djeluje u raznim žanorovima, a nerijetko spaja neke od njih.

Njegov je stil najčešće blizak suvremenom funku s utjecajima jazza, bluesa i soula, ali on je i sjajan jazz glazbenik koji je najvažniju naobrazbu na tom području stekao pod tutorstvom Sonnyja Rollinsa. U tom kontekstu snimio je i album "Twelve And More Blues", koji je New York Times proglasio jednom od najboljih jazz ploča 1993. Tu je zatim i album "Sepia Tonality", s poznatim jazz bubnjarem Gradyjem Tateom, iz 1994., na kojem je, kao i na prethodnom, uvrstio izvedbe niza jazz standarda. Osim toga, Pee Wee Ellis je i maštovit skladatelj, najpoznatiji po skladbi "The Chicken" koju je proslavio kultni basist Jaco Pastorius.

Ulaznice za koncert su u prodaji od 100 kuna na blagajnama dvorane Lisinski.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni