Vije-sti

Paraf u Boogaloo klubu promovira novo izdanje

photo: Paraf, credit: Nikola Petković

Paraf u Boogaloo klubu promovira novo izdanje

U subotu 17.12.2022. u zagrebački klub Boogaloo dolaze riječke punk legende – Paraf! Svirkom će promovirati svoje novo izdanje DELTA Live 2022., sa kojeg su već predstavili singl i spot ‘Želim biti vojnik’, kao i vinilno reizdanje albuma “Izleti” (Dallas Records 2022.)

Na koncertu će svirati obje postave: prva s Valterom Kocijančićem kao frontmenom, koja je 1980. objavila prvi album Parafa „A dan je tako lijepo počeo“, proglašen najboljim punk rock albumom na ovim prostorima i druga postava s vodećim ženskim vokalom, kada je Pavica Čabrijan aka Vim Cola zamijenila Kocijačnića i u kojem je sastavu objavljen drugi album „Izleti“ (1981). U ono vrijeme, “Izleti” su snažno utjecali na regionalnu glazbu, a Vim Cola postala je prva frontwoman novovalne scene. Vinilno reizdanje objavljeno je 2022. u izdanju Dallas Records, i njime je zaokružena trilogija special edition vinilnih izdanja Parafa koje uključuje i “Zastave”, originalno objavljene 1984.

Pored poznatog opusa među kojima su 'Narodna', 'Visoki propisi', 'Želim biti vojnik', 'Fini dečko', 'Rijeka', 'Goli otok' i mnoge druge, Paraf će svirati i nove pjesme 'Bez lica', 'Dosta!' i 'Novi Berlin', nastale u novom, osmeročlanom sastavu u kojem bend danas stvara i nastupa.

 Proširena, osmeročlana formacija Parafa objedinjuje obje originalne postave i obogaćena je s još nekoliko pasioniranih glazbenika te je sada u sastavu Pavica Čabrijan (vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varljen (klavijature), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Deni Šesnić (gitara), Iva Močibob (vokal), Vava Simcich (gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi). Njihovi nastupi uživo zvuče moćnije nego ikad!

 Kao posebni gosti, u Boogaloo stižu još jedne riječke legende, bend koji nažalost nije imao sreću objaviti album u ono vrijeme, ali su i bez toga upisani zlatnim slovima u povijest riječke, hrvatske, a i ex YU alternativne rock scene - kontroverzna grupa Grč. Osnovani na Dan Republike 1982., u prvoj postavi bili su Igor Modrić (bas), Marijan Barać (bubnjevi), Zoran Klasić (gitara) i Zoran Štajduhar Zoff (vokal) koji je bio i ostao jedina konstanta benda do današnjih dana.

 Provokativni tekstovi i šokantni scenski nastupi osigurali su im kultni status ne samo na domaćoj glazbenoj sceni već i na području cijele bivše države. Performansi su im bili mračni i doslovno krvavi jer su redovito uključivali životinjsku krv i razne organe. Iznenađenja će sigurno biti, a kakva točno, dođite i uvjerite se izi prve ruke!

 Koncertnu subotu 17.12. započinje zagrebački old school punk rock bend Eksodus. U svojoj prvoj fazi svirali su sredinom osamdesetih (1983. – 1987.) te iz punk rocka prešli u post punk. Ponovo su se okupili 1998. i otad sviraju stare kao i nove materijale.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni