Vije-sti

Ozbiljna rock ekipa Ronnie Romero i Intelligent Music Project predstavljat će Bugarsku na Eurosongu 2022.

Ozbiljna rock ekipa Ronnie Romero i Intelligent Music Project predstavljat će Bugarsku na Eurosongu 2022.

Dok prošlogodišnji pobjednici Eurosonga, Måneskin, osvajaju svijet, pa su nedavno dijelili scenu i s legendarnim Rolling Stonesima u Las Vegasu, Bugarska se pobrinula da i ovogodišnja Eurovizija bude u znaku rocknrolla.

Na nadolazećem Eurosongu koji će biti održan u svibnju u Italiji, Bugarsku će predstavljati rock grupa Intelligent Music Project, predvođena pjevačem Ronijem Romerom, značajnim imenom u svijetu rocka i heavy-metala.

Da podsjetimo, Romero je u karijeri pjevao u mnoštvu sjajnih bendova kao što su Lords of Black, Walter Giardino's Temple, The Ferrymen, Vandenberg, Sunstorm, a jedno vrijeme bio je i frontmen legendarne grupe Rainbow uz Richieja Blackmorea.
Intelligent Music Project natječe se klasičnom heavy-rock numerom "Intention" za koju je već snimljen i atraktivan spot, a ovaj izbor garantira opasno dobru svirku na sceni u Torinu, ali i velike ambicije Bugarske na prestižnom natjecanju.
Tvorac Intelligent Music Projecta, koji u različitim sastavima postoji od 2010. godine, je poznati bugarski biznismen i dobrotvor Milen Vrabevski, a pored Romera, sadašnju postavu benda čine i Biser Ivanov, Slavin Slavčev (pobjednik X-Factor Bugarska), Ivo Stefanov, Dimiter Sirakov i Stojan Jankulov.

Čini se da će ovogodišnja Eurovizija biti pravo rokersko natjecanje jer se uveliko priča da će izvođače sličnog glazbenog stila poslati Finska, Njemačka, Moldavija... Natjecanje se ove godine odvija u Torinu, polufinala su zakazana za 10. i 12. svibnja, dok će se veliko finale održati 14. svibnja u Pala Alpitour Areni.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni