Vije-sti

Otkrijte Rebekin

Otkrijte Rebekin "Spacegasm"

Rebeka, jedinstvena umjetnica na domaćoj glazbenoj sceni, predstavlja novi singl "Spacegasm" kojim još jednom potvrđuje da od nje uvijek možemo očekivati neočekivano.

Ako s pitate što je uopće "spacegasm", a pri ruci nemate urban dictionary, samo značenje je pojasnila Rebeka:

"Spacegasm kao riječ pronalazi se samo u urbanim riječnicima, nosi razna značenja. U slučaju moje pjesme koristim ju kao naziv za orgazmično iskustvo prostora koji možemo dati jedni drugima a istovremeno biti u ljubavnoj vezi. Orgazam da, ali ne onaj postignut fizičkim seksualnim činom, već onaj ostvaren iz dubokog poznavanja i uvažavanja sebe i partnera."

Tekst i glazbu ove unikatne pjesme potpisuje Rebeka, dok  je za glazbu i aranžman zaslužan Filip Majdak (Kaleido Music).

"Spacegasm" prati i spacegazmični video spot u AKC Attacku snimala je Suzana Arslani, a režiju i montažu potpisuju Suzana i Rebeka zajedno."AKC Attack mi se učinio savršenom kulisom za vizualnu poruku a ta je - podrška nezavisnoj kulturnoj sceni. AKC Attack od 1997. godine pruža podršku upravo nezavisnoj kulturnoj sceni. Udruga djeluje po “uradi sam” principima, stvara kulturnu, političku i ekonomsku alternativu te njeguje aktivistički pristup i osigurava javni prostor za stvaranje i djelovanje svima koji kreativnim izričajem odbijaju biti dio mainstreama a žele sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini koje vode slobodnom društvu.

Mislim da je važno ne zaboraviti da su neki od nas svoj umjetnički put gradili slobodni i neopterećeni zadanim formama te upravo tim načinom doprinijeli proboju alternativnih pogleda na kulturu i umjetnost u prostor mainstreama. Tako se na primjer dogodila Konstrakta, pa ove godine naš Let 3. To me toliko veseli da vam ja to ne mogu opisati.", otkrila je Rebeka.

Neobične i nimalo mainstream modne kreacije djelo su mlade modne dizajnerice PELOZAZE, a za styling je zaslužna moja vjerna COCO.

Pjesma "Spacegasm dostupna je na svim streaming platformama.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni