Vije-sti

Ogenj osvojio Poljsku!

Ogenj osvojio Poljsku!

Najuspješnij etno-rock band i neumorni trošitelji guma na svom kombiju, upravo se se vratili sa još jedne uspješne turneje, ovog puta po Poljskoj, gdje su svirali na četiri ljetne lokacije.

Nakon polaska, uz malo treme, prva stanica se pokazala kao izvrstan test za ostatak turneje: Znali smo da je puno kilometara pred nama ali još više je volje i za sviranjem i novim iskustvima. 11. srpnja je bio prvi koncert i već nakon prve pjesme publika je prepoznala ideje i energije benda pa je tako svaku pjesmu nagradila ovacijama, a kroz same pjesme bilo je teško naći osobu koja se ne kreće u ritmu glazbe. Nakon frenetičnog drugog bisa, rasprodali smo sve CD-e našeg albuma 'Domaj' (eh, da smo ih uzeli više) koje smo ponijeli sa sobom - riječi su dečki iz Ognja koji dodaju: Kao i prethodni dan, tako i u Siekierezadau publika nas je sjajno prihvatila i svojom energijom ugodno iznenadila uoči željno iščekivanog narednog nastupa pred znatno većim brojem ljudi na folk festivalu Folkowisko. 

Put u Gorajec, mjesto u kojem se održavao folk festival Folkowisko bio je popraćen lošim cestama, pljuskovima i grmljavinom te nakon pedeset serpentina i gotovo četiri sata vožnje Ogenj stiže na festival. Bilo je pitanje hoće li se koncerti uopće moći održati, ali srećom oblaci su se raspršili i nastup je mogao započeti. Odlična atmosfera. Pri samom kraju frontmen Tomislav se spušta na publiku koja ga je na dlanovima nosila i tako i vratila na binu.

Četvrti dan (14.07.2019.) počeo je veselo te Ogenj pun elana odlazi na zadnju lokaciju u mjesto Ustrzyki Górne. Jedinstvena sinergija našeg Ognja i veselje rasplesane publike obilježilo  je i ovaj koncert koji se produžio do ranih jutarnjih sati.
I ova turneja je potvrdila da dobra glazba ne poznaje granice i da je glazbeni izričaj našeg Ognja jako atraktivan i itekako prihvatljiv brojnim zemljama u našem okruženju. Osim što su stekli nova privatna i profesionalna poznanstva, dobili su poziv da ponovno zasviraju u toj lijepoj zemlji, a Ogenj razdragano odgovara: Poljsko, vraćamo ti se uskoro!

Ogenj neumorno nastavlja dalje s koncertima pa evo što je dalje na popisu i to od mora preko Slovenije pa do Slavonije:

04/08 Ferragosto, Orahovica

18/08 Beograd beer fest

23/08  Više Rock 'n' Rolla Na Obali Mora , Murter

24/08 Kamičak etno fest, Sinj

25/08 Kaj su jeli naši stari, VUM, Vrbovec

06/09 Bunker, Izola (SLO)

07/09 Medulin Craft Beer Festival

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni