Vije-sti

Objavljene nominacije prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off

Objavljene nominacije prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri nominacije u 9 kategorija za koje su glasali novinari.

Rockerske snage brane Goran Bare & Majke i The Strange s dvije nominacije koliko imaju i pop bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople te multižanrovski Chui, saznali smo danas u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje su predstavljeni nominirani izvođači u 9 kategorija prvog izdanja nezavisne glazbene nagrade Rock&Off!

Nedavno pokrenuta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njene dionike, od onih koji scenu stvaraju do onih koji je prate i podržavaju.

Čak 64 novinara i medijskih djelatnika iz 40 različitih vrsta medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu u dva kruga, odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj ove godine u sljedećim kategorijama: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off", koji su albumom (LP/EP),  pjesmom ili koncertnim nastupom značajno obilježili hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja (1.12.2017. do 30.11.2018.).

"Novinari/glasači su glasali u dva kruga, s tim da su u prvom krugu sami davali prijedloge izvođača unutar zadanih devet kategorija, a u drugom krugu su birali među onima koji su imali najviše nominacija. Glasanje je završeno 31. prosinca, u trenutku kada je započela 2019. godina", objasnio je Aleksandar Dragaš, predsjednik Stručne komisije.


Za nagrade u kategorijama nominirani su:

Album godine
 
Edo Maajka - Put u plus
Goran Bare & Majke - Nuspojave
Jonathan - To Hold
The Strange - Echo Chamber
Vojko V - Vojko
 
Pjesma godine
 
Elemental - Nešto glasno
Jonathan - I Never Meant To Be There
Mangroove - Laka sam
Valentino Bošković i TBF - Adio, trafikonte!
Vojko V - Kako to
 
Veliki prasak
 
Kensington Lima
Ogenj
Rezerve
 
Koncertni izvođač godine
 
Chui
Edo Maajka
Jonathan
NipplePeople
Vojko V
 
Rock&Off
 
Goran Bare & Majke
Jonathan
The Strange
 
Pop&Off
 
Boris Štok
Detour
Mangroove
 
Rap&Off
 
Edo Maajka
Kandžija
Vojko V
 
Elektro&Off
 
ABOP
NipplePeople
SUN U
 
Jazz&Off
Chui
Matija Dedić
Mimika Orchestra
 
Nagrade publike
Chui
Edo Maajka
Elemental
Goran Bare & Majke
Jonathan
Kensington Lima
Mangroove
NipplePeople
Ogenj
Rezerve
The Strange
Valentino Bošković i TBF
Vojko V
 

"Prijedlozi i nominacije novinara pokazali su koliko raznovrsnu i kvalitetnu scenu imamo, i posebno nam je drago zbog toga jer smo time dobili potvrdu da je ovakav tip nagrade bio potreban. Osim toga na web stranicama Rock&Off-a naveli smo i sve bendove  koji su imali po minimalno tri nominacije od strane žirija u kategoriji „Special Mention". Popis tih 140 bendova s linkovima na njihove društvene mreže, dovoljno govori koliko nam je scena raznovrsna i bogata, te kako naš novinarski žiri pažljivo prati sve zanimljivosti i novitete na sceni,“ naveo je Krešimir Blažević, direktor nagrade. Popis bendova pogledajte ovdje: https://rockoff.hr/rezultati/special-mention .

Iako su pobjednici u 9 kategorija, koje ćemo saznati 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture odabrani, za kategoriju „Nagrada publike" se može glasati na Iskonovoj platformi od 15. do 30. siječnja 2019. godine na linku www.iskon.hr .

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni