Vije-sti

Objavljen je novi singl grupe Urban instinkt -

Objavljen je novi singl grupe Urban instinkt - "Anarhija"

"Anarhija" treći je po redu singl tuzlanske rapcore grupe Urban instinkt koji će biti objavljen u rujnu ove godine na njihovom novom albumu "Bijes".

„Pjesma "Anarhija" govori o konstantnoj borbi čovjeka sa samim sobom i o tome kako nikada ne treba odustati od sebe i svojih snova bez obzira na sve prepreke koje život sa sobom nosi.“ – rekli su iz benda

 Video spot za pjesmu "Anarhija" premijerno je objavljen na YouTube kanalu HARDCORE WORLDWIDE, a isti je vodeći svjetski YouTube kanal koji je u potpunosti posvećen hardcore bendovima iz cijelog svijeta.

 Spot za pjesmu „Anarhija“ koji je snimila ekipa Salt and Flow iz Tuzle u režiji Vedrana Haračića možete pogledati u nastavku.

Glazbu i aranžman pjesme potpisuje frontman benda Mirza Čardžić, a tekst su napisali Tarik Šukalić i Mirza Čardžić. Pjesma, kao i cijeli album, snimljena je u studiju Cirith Ungol kod producenta Dražena Kecmana koji je zadužen za produkciju, miks i mastering cijelog albuma.

Ekipa koja je snimila ovaj singl kao i cijeli album su: Mirza Čardžić Charge (vokal i bass gitara), Edin Muminović (prateće gitare), Mirza Mita Halilagić (ritam gitare), Sead Hadžić Sejo (bubanj), Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokal) te Amer Kantardžić Sladge.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni