Vije-sti

Novom pjesmom u nove početke: Meritas predstavlja spot za pjesmu „Sve male opsjene“

Novom pjesmom u nove početke: Meritas predstavlja spot za pjesmu „Sve male opsjene“

Stigao je sjajan spot za pjesmu „Sve male opsjene“ koju su grupa Meritas prije nešto više od mjesec dana predstavile u radijskom eteru.

Slojevita i kompleksna autorica video spota, Mare Milin, zaslužna je za samu ideju spota, a u ulozi je direktorice kamere i snimateljice. Meritas su pjesmu autorski upotpunile još jednom konstantom, a ta je u vidu autorice teksta Arjane Kunštek i producenata Jure Ferine i Pavla Miholjević.

Mare oduvijek duboko proživljava pjesme svojih dugogodišnjih prijateljica i suradnica Anite Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas i baš zato je u ovom trenutku najbolji vodič kroz ovu pjesmu i spot.

„Treba mu nježno hlađenje“, nastavlja Mare, „Poput maestrala ljeti, sanjanje i ljubav cijelim bićem. Treba mu svijest o tome da nismo sami, iako smo možda usamljeni, da smo tu da se prožimamo, jedni s drugima, s prirodom, sami sa sobom i da smo mali spram zvijezda, da smo nedovršeni i da je baš to čar života, da se svaki dan nešto uči.“ – ovim riječima Mare pojašnjava svoj doživljaj pjesme 

Mare je u ovom videu zamislila troje ljudi kao protagoniste; Anitu i Meri, te Ognjena Vučinića, plesača, koreografa i edukatora, koji je plesao između paučine sna, povezujući svijet opsjena i stvarnih oblika koje prepoznajemo u nama i drugima. U realizaciji je pomogao i montažer Sandro Baraba svojim spretnim okom, dok je nositeljice lijepih glasova na najbolji način pripremio vizažist Saša Joković koji njihova lica zna do u tančine.

Anita i Meri nastavljaju nizati izvrsne pjesme i svjetove u kojima se mnogi nastavljaju tješiti, buditi, skrivati od svega okolo.


Pjesmu „Sve male opsjene“ slušajte na svim digitalnim servisima:
https://bfan.link/sve-male-opsjene

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni