Vije-sti

Novi singl Makedonske grupe Foltin – “Ela si v krevet”

Novi singl Makedonske grupe Foltin – “Ela si v krevet”

Ususret koncertu u Vintageu koji će se održati 16.4. u sklopu Dozvoljenog četvrtka, makedonska grupa Foltin izdala je novu pjesmu naziva „Ela si v krevet“.

Nadrealnost koja prati glazbu ovog benda (ili možda oni prate nju) zadnjih 20 godina, nije izostala niti u spomenutoj novoj pjesmi. Jedna od glavnih Foltinovih karakteristika kao glazbenog kolektiva je fina i elegantna promjena koja dolazi sa svakim novim auditivnim materijalom. Pa tako postoji jedan Outre-Mer kao eksperimentalni album (što je čudno tvrditi za jedno debitantsko izdanje), zatim Lo-Lee-Ta-Too kao album koji isto tako hoda po liniji eksperimentalnosti, ali koji zbog tekstova na engleskom i dinamičnije glazbe stvara nešto „prihvatljiviji“ doživljaj i onda jedan intiman album što je Antitelo koji je izašao prije nešto manje od dvije godine. Tu su naravno i ostali albumi koji su opet svoja vlastita priča. I sada u trenutnoj točci Foltinovog puta imamo „Ela si v krevet“ kao plesnu verziju njihovog spajanja moderno-popularne svjetske glazbe s tradicionalnom makedonskom glazbenom baštinom. Zanimljivo je vidjeti na koliko se načina jedna slika (tj. u ovom slučaju glazba) koja je na prvi pogled ista, može prikazati i da svaki put uspije izgledati drugačije.
Osim Foltina, u četvrtak će nastupati slovenski duo All Strings Detached i hrvatski bend Lizards Exist. Svaki od ovih bendova sposoban je i sam pružiti odličan nastup, tako da u kombinaciji doživljaj može biti samo bolji.

Antonio Rozić
Antonio Rozić

Shake it like a polaroid picture