Vije-sti

Novi koncertni program u Tvornici kulture - Burn Out

Novi koncertni program u Tvornici kulture - Burn Out

Već dugi niz godina Zagreb slovi kao klupski koncertni epicentar cijele regije. U nizu gradskih klubova petci i subote su popunjeni svirkama kroz cijelu sezonu, a ista je situacija i u Tvornici kulture. Stoga je pokrenula program nazvan Burn Out koji će pojačati četvrtak kao treći koncertno jak dan u zagrebačkom tjednu.

Burn Out je serijal koncerata koji u klubu u Šubićevoj kreće od 5. listopada 2023.

05.10. KLINIKA DENISA KATANECA

Klinika Denisa Kataneca zakazala je veliku promociju svog drugog studijskog albuma ''Kao Zao Kor'' za četvrtak, 5. listopada 2023. godine u Tvornici kulture.  Bend će se napokon popeti na pozornicu Velikog pogona Tvornice i premijerno izvesti svoj drugi album, kao i album prvijenac ''Jada Jada'' te EP ''Rode''.

Klinika Denisa Kataneca – „Vampiri“

12.10. MRAVE BROJIM

Mrave brojim su riječki trio osnovan 2018. godine. Nedefiniran pripadnosti jednom žanru bend predstavlja spoj alter, indie i psihodeličnog rocka s vizualnim i zvučnim performansom. U Zagreb će donijeti pjesme s debitantskog albuma „Zemlja kamenog bizona“, kao i singlove koji su usljedili.

Mrave brojim – „Samoubojica“

19.10 ZO

ZO je splitski pop rock sastav s mješavinom raznih drugih glazbenih žanrova poput funka i punk rocka. Nastali su početkom 2020. i ubrzo počeli rad na prvim autorskim pjesmama. Debi album "Želim biti ja" objavljen je u svibnju 2022. i donio singlove “Poslovan lik”, “Mjesto pod suncem”, “Frane Mihalj” te "Birala je svijet". Iza benda je dvadesetak solo svirki po Hrvatskoj te nastupi kao support TBF-u i Bajagi.

ZO trenutno rade na svom drugom studijskom albumu.

ZO – „Birala je svijet“

26.10. DŽA ILI BU

Jedan od najistaknutijih punk rock bendova 90-ih i 2000-ih, beogradski Dža ili Bu na omiljenu će se zagrebačku pozornicu popeti u četvrtak, 26. listopada 2023. Godine. Osim što će publika imati priliku čuti presjek diskografije nastale tijekom 36 godina djelovanja benda, Dža ili Bu premijerno će odsvirati i materijal s novog albuma. ''Ustani i kreni'', ''Diktatore'', ''Živeo Staljin'', ''Drugovi'', ''Snage mi daj'' samo su neke od pjesama koje će na svoj žestok i beskompromisan način bend izvesti u listopadu u Tvornici.

Dža ili bu – „Diktatore“

28.03. VIZELJ

Prvi potvrđeni Burn Out izvođač u 2024. poznati je beogradski bend Vizelj. Ova četvorka već deset godina ne prestaje oduševljavati svojim eklektičnim miksom rocka, punka, psihodelije i elektronike praćenih sjajnim videospotovima. Njihovo izdanje „Ne vidim te od dima“ iz 2022. jedan je od najboljih regionalnih albuma, pa ih je IMPALA s pravom uvrstila na popis europskih bendova koje treba držati na oku u 2023.

Vizelj – „Ne vidim te od dima“

Ulaznice za sve koncerte dostupne su na Entrio.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni