Vije-sti

Nova Metalizacija dovodi Black Cult, Czaar i Voloh u Močvaru

Nova Metalizacija dovodi Black Cult, Czaar i Voloh u Močvaru

Metalizacija je novi Močvarin metal program koji dovodi najbolje hrvatske metal bendove svih podvrsta širokog metal žanra! U najnovijoj epizodi, u petak, 20.siječnja nastupiti će black metal bend Black Cult, sweet metalci Czaar i pagan folk metal bend Voloh.

Black Cult je osnovan 2013. godine. Njegovi osnivači poznati javnosti kao Morbid i Insanus stoje iza niza bendova u kojima su sudjelovali u prošlosti a u nekima su aktivni i danas: Gorthaur's Wrath, Czaar, Unholy Inquisition, Ashes You Leave, Castrum... Nedugo nakon objavljivanja prvog albuma "Neo-Satanism" za tri strana labela; Satanath (Rusija) i Black Plaque/Metallic media (USA) bend se odlučuje i za live aktivnosti. Nakon te odluke Cult-u su pridružuju trojica istaknutih imena sa scene kao stalni članovi benda: Saathaen (Heathen Mysticism, Ashes You Leave), Azaghal (Czaar, Unholy Inqusition) i Lesovik (Kult Perunov, Voloh, Gorthaur's Wrath, Nekrist). Krajem 2015. bend napusta Saathaen, a na njegovo mjesto za potrebe snimanja novog albuma bendu se pridruzuje the Fallen koji je odsvirao solaže na albumu, a za svirke drugi gitarist je Juko. Kako to sve izgleda uživo možete vidjeti i na njihovom prvom official live videu za pjesmu "Damned Souls Imperium". Video je snimljen za vrijeme festivala "Udar groma" u Karlovcu 2014. godine od strane legendarnog Igor 'Meistera' Malečića. U lipnju 2016. godine izlazi drugi album 'Cathedral of the Black Cult' za ukrajinsku izdavačku kuću AnotherSide Records.

CZAAR je brutal sweet metal iz Rijeke koji su u proljeće 2004. iz sprdačine su osnovali Dalibor (bubnjar) i Bojan (gitarist). Obojica su bili bivši članovi black metal bendova Castrum i Gorthaurus Wrath. Priključio im se Ivan na basu. Prva ideja je bila imati ženski vokal, ali nakon nekoliko kandidatkinja od te ideje se odustalo. 2007. godine bend objavljuje svoj prvi demo. Na dan žena, 8. ožujka, 2011. godine CZAAR objavljuje svoj prvi album pod imenom Stari Panj. Na albumu se nalaze 3 pjesme na engleskom, 3 na hrvatskom te naslovna pjesma na čakavskom jeziku. Postaju kultna live senzacije u Rijeci zbog sviranja različitih stilova unutar riffa što čini ovaj bend zanimljivijim. Rad na drugom albumu otpočeo je još te davne 2011. ali se zbog obiteljskih i poslovnih obaveza (čitaj neda nam se) to malo odužilo, ali snimanje je na kraju! Na novom albumu odbačene su pjesme na engleski te se u potpunosti njeguje dobri stari ancient hrvatski i čakavski.

Voloh je paganski metal bend iz Rijeke koji je nastao 2010. godine. Žestoki, brzi bubnjevi i masni gitarski riffovi spojeni sa epskim orkestracijama i zborovima, raznim folk instrumentima i violinama stvaraju unikatan i prepoznatljiv zvuk benda. Nakon nekoliko izmjena članova, gotovo 4 godine od početka snimanja i dvije godine nakon izlaska prvog singla sa albuma, Voloh izdaje svoj album prvijenac – “Gromovi nad Trebišćem” 2015. godine. Po samome nazivu albuma, ali i nazivima pjesama da se naslutiti odmah da je album tematski vezan uz mitologiju i kulturu starih slavena, a singl “Posljenji pohod” jasno predstavlja bend hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj metal sceni.

Na slušaoni prije i nakon bendova moći ćete čuti bendove kao što su: Iron Maiden, Metallica, Judas Priest, Slayer, Black Sabbath, Pantera, Motorhead, Megadeth, Death, Anthrax, Manowar, Blind Guardian, Helloween, Sepultura, Machine Head, Morbid Angel, Manowar, Venom, Children Of Bodom, DIO, Kreator, Sodom, Destruction, Tankard, Napalm Death, Exodus, At The Gates, Mastodon, W.A.S.P., Scorpions, Disturbed, Powerwolf, Sabaton, Gloryhammer, Primal Fear, Rainbow, Ensiferum, Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Gamma Ray, Rhapsody Of Fire, Nightwish, Avantasia, Edguy, Cannibal Corpse, Deicide, Mayhem, Dimmu Borgir...

U sklopu Metalizacije održat će se promocija novog, 14. studijskog albuma benda Sepultura - "Machine Messiah", kojega ćete u cijelosti moći čuti.

Početak programa je u 22 sata, a upad iznosi 25 kn na ulazu u klub.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni