Vije-sti

Noć puna emocija za pobjednicu večeri Je Veux:

photo: Je Veux, credit: Matej Grgić/Rock&Off

Noć puna emocija za pobjednicu večeri Je Veux: "U toj jednoj noći Rock&Off-a kao da se spojilo sve"

Je Veux trijumfirala je na trećoj dodjeli Rock&Off-a te je otišla "teža" za čak četiri kipića!

Njezin album "I Glow", koji produkcijski potpisuju Janko Novoselić i Toni Starešinić, osvojio je kategoriju "Album godine", "Lovable" je po odluci žirija "Pjesma godine", a Željka Veverec odnijela je pobjedu i u kategorijama "Veliki prasak godine" te "Pop&Off" izvođača godine. Upravo na samoj dodjeli nagrada izvela je pjesmu "Lovable" koja je po odluci žirija okrunjena titulom "Pjesme godine", a Željka Veverec je nakon nastupa otkrila što je ta noć za nju značila.

U toj jednoj noći Rock&Off-a kao da se spojilo sve. Meni osobno noć puna emocija i uzbuđenja prvo zbog nominacija, zbog nagrada, zatim napokon svirka, druženje s kolegama muzičarima, nekako cijela atmosfera bila je nestvarna, a opet tako dobro organizirana i konkretizirana što stvarno moram pohvaliti. Svi smo osjećali posebnu atmosferu glazbenog događaja koji se nakon mjeseci nedogađanja i nesviranja i nedruženja napokon dogodio - rekla je Je Veux nakon nastupa.

Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Off-a.

 Podsjetimo,  J.R. August je dobio nagradu za "Rock&Off" izvođača godine, Alejuandro Buendija dobio je titulu "Rap&Off" izvođača godine, "Elektro&Off" izvođač godine je pocket palma, Chui su odnijeli pobjedu u "Jazz&Off" kategoriji, dok je "Iskonova nagrada publike" pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. Nagrada "Koncertnog izvođača godine" pripala je svima koji su bili nominirani. Stručna komisija tako je odlučila zbog protekle godine, koja je zaista bila zahtjevna za sve glazbenike. ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni