Vije-sti

Nasville Pussy stiže u Hard Place

Nasville Pussy stiže u Hard Place

Legendarni band Nasville Pussy je objavio datume svoje nove Europske turneje sa kojom stižu i na ekskluzivni koncert u klub Hard Place 02. lipnja 2015.

Kada su legendarnog Lemmyja iz Motorheada pitali o njihovoj zajedničkoj svirci sa Nashville Pussy on je odgovorio: „Ako postoji bolji band za otvaranje koncerta za Motorhead od Nashville Pussy ja ih nisam čuo!“

Joe Bonomo u knjizi o legendarnim AC/DC “The Story Of The Album Highway To Hell“ kaže: „Vidjeti Nasville Pussy danas je nešto najbliže gledanju AC/DC u 70-tima.“

Nashville Pussy upravo izlazi kompilacijski album TEN YEARS OF PUSS sa 22 pjesme izabrane iz zadnjih 10 godina njihove karijere, a uključuje i live bonus pjesme snimljene 2009-te na koncertu u Nottinghamu. Kritičari već dodjeljuju epitete novom albumu Ultimate rock’n’roll party cd!

Nasville Pussy stižu iz Atlante, Georgia i zvuče kao da se AC/DC i Lynyrd Skynard boksaju, a Motorhead gleda. Njihov stil nazivaju Psychobilly, Southern rock, hard rock ili cowpunk i sleaze rock, a njihove pjesme uglavnom su o sexu, drogama, opijanju, tučnjavama i rock’n’rollu.

Band su oformili muž i žena Blaine Cartwright i Ruyter Suys, a korijene vuku iz Blaineovog prvog banda Nine Pound Hammer iz 1977. Čak štoviše oni su se i upoznali na svirci njegovog banda. Od osnivanja Nashville Pussy su odsvirali preko 1000 koncerata u 40 zemalja svijeta, dobili su nominaciju za Grammy, bili su na turnejama sa Motorhead, ZZ Top, Slayer i Lynyrd Skynyrd, koji su redom postali njihovi fanovi, a Ruyter je čak proglašena najboljim ženskim rock izvođačem svih vremena! Promijenili su bezbroj diskografskih kuća i isto toliko basistica, a momentalno sviraju u postavi:

Blaine Cartwright – vokal i ritam gitara, glavni autor pjesama i otkačenih tekstova dobio je nadimke „poremećeni cowpunk genije“ ili „The man in black of Rock’n’Roll“.

Ruyter Suys – solo gitara, ona je glavna zvijezda ovog banda i uvijek je na vrhu top lista ženskih izvođača. Njeno sviranje i ludovanje na stageu doveli su do tvrdnje da ako Angus Young ikada polomi nogu Ruyter bi trebala biti prva koju će AC/DC pozvati na zamjenu.

Jeremy „Remo“ Thompson – bubnjevi, svirao je na svim nezaboravnim albumima banda i njegov je utjecaj nezamjenjiv isto tako kao i njegovo sviranje koje mu je „priskrbilo“ nadimak „Texas Human Metronome“!

Bonnie Buitrago – bas gitara, je najnovija članica banda, a osim dobrog izgleda i sjajnog sviranja njen stage nastup je nešto što se ne smije propustiti.

 

Ulaznice za koncert po cijeni od 80 kuna u pretprodaju kreću od petka 24.04.20115. u 13 sati. Do kraja mjeseca biti će ih moguće nabaviti samo u klubu Hard Place u ulici Hrvatske Bratske Zajednice 4 (U sklopu NSK)! Iz kluba poručuju kako je broj karata strogo ograničen.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni