Vije-sti

Najavljeno otvorenje nove glazbene škole u Rijeci

Najavljeno otvorenje nove glazbene škole u Rijeci

Olja Dešić najavio je otvaranje nešto drugačije glazbene škole.

Za Hrvatsku javnost ovo je potpuno novi koncept glazbene edukacije za sve naraštaje počevši od 8 godina na više.

Otvaranje Yamaha Music School, kako kaže Dešić, priznanje je dugogodišnjoj uspješnoj edukaciji koju provodi Studio Maraton od 2008. Potpuno je to, doduše, drugačiji koncept glazbene edukacije, a temelji se na preko šezdeset godina iskustva i izuzetno bogatom kurikulumu koji svojim pristupom i mogućnostima donosi posve nov način muziciranja i učenja kroz glazbu.  Program je koncipiran na modernom, zabavnom, praktičnom i kreativnom gradivu te se provodi u malim grupama formiranima prema dobi i stupnju znanja polaznika. Svaki polaznik ima priliku polagati i svjetski priznati ispit u suradnji sa svjetskom licencom RSL Awards, bodovan kroz ECTS sustav.

Škola je opremljena Yamaha instrumentima, a u izboru je preko dvadeset različitih grupnih tečajeva prilagođenih dobi i nivou znanja. Svi predavači, a sad ih je petnaestak u YMS Rijeka, polažu ispite i postaju licencirani učitelji YMS.

Dešić ističe ravnopravnu pojavnost YMS Rijeka u europskoj i svjetskoj umreženosti Yamaha Music School sustava, što će se pokazati dobrim i kao doprinos javnosti EPK 2020. Ujedno, smatra da je ovo značajan doprinos poboljšanoj ponudi glazbene edukacije u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

YMS ima preko 6000 škola u 40 zemalja svijeta, kroz sustav je prošlo 30 milijuna polaznika, od kojih su danas nastali vrhunski glazbenici, profesori i stručnjaci.

Sustav nudi alternativu klasičnoj glazbenoj naobrazbi u skladu s leitmotivom sustava: svatko je muzikalan, samo to treba otkriti.

Yamaha Music School Rijeka otvara svoja vrata u rujnu, a obavezne predbilježbe kreću odmah i traju do 1.7.2019 na stranici www.yamahamusicschool-rijeka..

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni