Vije-sti

MozART grupa izmamila gromoglasni osmijeh zagrebačke publike

MozART grupa izmamila gromoglasni osmijeh zagrebačke publike

Program 37. Večeri na Griču sinoć je obogaćen glazbenim kabareom poznate poljske MozART grupe.

Razne spačke i violine naopačke - najjednostavniji je opis nastupa kvarteta šaljivdžija koji ne mogu odsvirati ni dva takta fantastičnih Mozartovih djela bez da publici ne izmame osmijeh na lice.
 
Mislite da je rock'n'roll nastao u pedesetima? Istina, no zeznuli ste se za stoljeće - dvadeseto je totalno out, zaigrana četvorka pokazala je da je pravi rock'n'roll nastao u osamnaestom stoljeću, a onda su se iznenada našli na livadi, okruženi mnoštvom domaćih životinja. Zvuči Monty Pythonovski? Ni približno, sve dok ne rekreiraju legendarnu scenu iz filma "Titanik". Zakucaju i uz nekoliko savjeta kako impresionirati ženu, svirajući senzualnu "Habaneru" uz pomoć reketa i loptice za stolni tenis ili vješto koristeći balon kao instrument. Spojili su disco i death metal glazbu dok ovacije u stilu velikih Beatlesa nisu trebali puštati s matrice jer je navijačka pozadina koja se orila čitavim gradom bila dovoljno glasna da dodatno upotpuni ugođaj.
 
Uz nekoliko specifičnih tehnika sviranja gudačkih instrumenata jednom rukom i novopridruženog člana kolektiva iz publike MozART grupa prigodno se oprostila se od zagrebačke publike hitom Novih fosila, "Diridonda".
 
Ozbiljnost i nešto drugačije emocije Večerima na Griču vraća Maja Posavec koja će 3. srpnja izvoditi djela Leonarda Cohena.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni