Vije-sti

Morcheeba ovog tjedna na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku!

Morcheeba ovog tjedna na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku!

Svjetski poznati, britanski vokalno instrumentalni sastav 'Morcheeba' 17. srpnja svirat će na tvrđavi svetog Mihovila. Vijest je to koju je bend objavio na svojoj Facebook stranici u sklopu nadolazećih gostovanja još u travnju, a datum što nam se pomalo bliži.

Morcheeba je osnovana sredinom devedesetih godina u vrijeme proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Zbog izvrsnog miješanja utjecaja R'n'B-ja, bluesa i popa, a posebice zahvaljujući osebujnom glasu pjevačice Skye Edwards, Morcheeba je naklonost publike stekla već prvim albumom "Who Can You Trust" te je od tada stekla vojsku vjernih obožavatelja diljem svijeta.

Set lista šibenskog koncerta će sadržavati legendarna djela poput "Trigger Hippie", "Part of the Process'", "Rome Wasn’t Built In A Day", "Blindfold", "The Sea", "Never An Easy Way", "Shoulder Holster", "Gimme Your Love", "Be Yourself', "Otherwise" i mnogih drugih. Uz stare prepoznatljive hitove šibenska publika moći će uživati i u novonastalom glazbenom izričaju na koje se oslanjaju "Clear My Mind", "Medecine", "Silent Way", "Light of Gold'i 'Feet First". Frontmen Morcheebe Ross Godfrey u najavi koncerta objašnjava: "Ambijent pozornice na tvrđavi sv. Mihovila izgleda nestvarno lijepo i kao da je stvoren za našu glazbu. Veselimo se novom koncertu pred našom vjerom hrvatskom publikom."

Inače, braća Paul i Ross Godfrey, zajedno sa Skye, popularnost na svjetskoj sceni stječu izdavanjem drugog albuma 'Big Calm', s kojeg su proizišli neki od najvećih hitova devedesetih godina, popu "Blindfold" i "The Sea". Skye Edwards napušta grupu 2002. godine, i braća Godfrey ne uspijevaju pronaći zamjenu za njezin fascinantan glas. Srećom, Skye se nakon osam godina ponovno vratila u Morcheebu, zbog čega bend ponovno osvaja svjetske pozornice. Do sada je britanski bend u Hrvatskoj gostovao četiri puta, u zagrebačkom Studentskom centru, na INmusic festivalu, Špancirfestu i u Tvornici kulture, a sad će ga i šibenska publika izgleda imati priliku slušati uživo.

Šibenik je jedini koncert u regiji uvršten u veliku svjetsku turneju "Skye and Ross from Morcheeba" na kojoj ih prate basist Steve Gordon i klavijaturist Richard Milner (koncertni članovi Morcheebe), te bubnjar Jaega, a mlada nada estrade i jedna od naših najpoznatijih kantautorica, Lovey Quinces, nastupit će kao predizvođačica. Prvo otvaranje za bend Morcheeba bilo je na njihovom posljednjem nastupu u Tvornici kulture, što se očigledno pokazalo dobrom suradnjom, jer će sada otvoriti i nastupiti prije Skye i Rossa u tvrđavi Svetog Mihovila u Šibeniku, 17.07.

Ulaznice se  mogu kupiti u sustavu Eventima. Cijena u pretprodaji iznosi 180 kn i vrijedi do 10. srpnja, a od 11. srpnja do 17. srpnja cijena će im iznositi 200 kn.

Andrea Kovač
Andrea Kovač

Zašto se ne bi drogirali happy endovima?