Vije-sti

Monarchy u Tvornicu kulture donose novi album

Monarchy u Tvornicu kulture donose novi album "Mid: Night"

Britanski electro pop duo Monarchy stižu u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 12. veljače gdje će koncertno predstaviti svoje novo izdanje „Mid: Night“.

Inspiraciju za svoju glazbu Monarchy su pronašli na tromeđi Daft Punka, Steviea Wondera i grupe The KLF, što se posebno čuje i osjeti u aktualnim radovima skupljenim na albumu „Mid: Night“. Grupu su u rujnu 2009. u Londonu osnovali Ra Black i Andrew Armstrong i kroz nekoliko sezona realizirali cijeli niz autorskih pjesama, objavljenih kao pojedinačni singlovi ili skupljenih na EP-u „Almost Human“ te remikseva za izvođače kao što su Lady Gaga, Ellie Goulding, Kelis, Jamiroquai i Kylie Minogue. Posebno intrigira njihova suradnja s Ditom Von Teese koja je pjevala u singlovima „Disintegration“ i „Girls & Boys“ (obradi Blura) te odigrala glavnu ulogu u spotu za „Black Widow“.

Album „Mid: Night“ Monarchy objavljuju 18. siječnja. U prosincu 2018. najavili su ga singlom „Deep Cut“ kojem će se u petak, 11. pridružiti još jedna pjesma – odlična „Back To The Start“. Odmah po izlasku novog materijala, krajem siječnja, grupa će odsvirati kratku UK turneju, da bi početkom veljače prešli i na kontinent. U zagrebačku Tvornicu kulture stižu u utorak, 12. veljače.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 14. siječnja po cijeni od 50 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.

 

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni