Vije-sti

Mladi kantautor Den objavio singl

Mladi kantautor Den objavio singl "Prvi put"

Mladi kantautor Nikola Denčić Den premijerno se predstavio javnosti singlom simboličnog naziva “Prvi put” čiju iskrenu i emotivnu melankoličnu liriku, obojenu laganim klavirskim notama, odgovarajuće prati crno-bijeli spot.

"Pjesma ‘Prvi put’ istinski pokazuje emocije kakve su bile u jednom trenutku u mom životu. Prije svega smatram da je moja muzika generalno takvog tipa da izražava moje emocije i da se bavi tematikom koja mi je bliska i situacijama koje sam proživio. Nadam se da ću za svaku buduću pjesmu imati strasti kao ‘Prvi put'”, rekao je Den.

Redatelj Saša Knežević napravio je u crno-bijelim tonovima, minimalistički i suptilno, spot za pjesmu koja spaja moderne tragove u muzici s klasičnom pop muzikom, i naznačuje što se od Dena može očekivati u budućnosti. 

Mladi kantautor i producent iz Kruševca, u muzičkim vodama je od svoje 15. godine, Denčić se bavio u početku obradama raznih stranih izvođača, usavršavajući producentske sposobnosti (u house, dubstep, reggae, drum n bass i trap žanrovima), da bi 2019. godine pokrenuo svoju samostalnu etiketu i pod firmom Turnupsoundz objavio autorsku pjesmu “Usne”, zapaženu po nekoliko stotina tisuća streamova. Sada pod okriljem izdavačke kuće Long Play i pod imenom Den kreće u novo poglavlje u svojoj karijeri.

“Smatram sebe za prilično svestranog muzičara. Prvi put sam bio inspiriran elektronskom muzikom, točnije pjesmama DJ Tiesta, koje mi je pokazivao otac u djetinjstvu, a kasnije sam počeo raditi svoje obrade pjesama za koje sam se interesirao i počeo na svoju ruku učiti muzičku produkciju. I širim svoje vidike – što je doprinijelo početku moje karijere u muzičkom svijetu”, objašnjava Den.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni