Vije-sti

Mlada nada jazz glazbe, Filip Pavić, predstavlja spot za pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”

Mlada nada jazz glazbe, Filip Pavić, predstavlja spot za pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”

“Jutros mi je ruža procvjetala” novi je singl gitarista i skladatelja Filipa Pavića, dobitnika posebne nagrade Status za mladu nadu jazz glazbe 2019. godine, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Radi se o obradi narodne pjesme za solo akustičnu gitaru. “Jutros mi je ruža procvjetala” nalazi se na Pavićevom debitantskom albumu “Terra Incognita”, objavljenom u listopadu prošle godine, koji je izazvao izvrsne reakcije kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten na nekoliko top lista najboljih albuma godine. Pored jazza, Pavić je razvio i veliki interes prema narodnoj glazbi ovih prostora, koja ga je osvojila svojom ljepotom i mističnošću, što ga je i inspiriralo za ovu obradu. Video spot režirao je, snimio i montirao Ivan Dabac. 

Za vrijeme studija Filip je imao priliku surađivati sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Jim Rotondi, Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi, a unazad nekoliko godina postaje sve prisutniji i traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, gdje surađuje s vrhunskim jazz glazbenicima, ali i predstavnicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August). Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni