Vije-sti

Miki Solus ima Muziku o nogometu, jazzu i palačinkama!

Miki Solus ima Muziku o nogometu, jazzu i palačinkama!

Reper, šansonjer, jazzer – sve je to Miki Solus, najveći šašavac među kantautorima i najveći kantautor među šašavcima s dva albuma iza sebe.

"Muzika sumnjive kvalitete" objavljena je 2011. nakon čega je 2015. uslijedila "Muzika za djecu i penzionere". 

27. listopada trilogiju će zaokružiti albumom "Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama" u izdanju Croatia Recordsa! Ovaj talent za pizdarije, Johnnyev ubojica i muzičar sumnjive kvalitete kojeg vole djeca i penzioneri patentirao je rep na klaviru i harmonici, a s novim albumom otisnuo se i put pitkijih melodija – Miki postaje pop ikona! 

Kratak je put od lo-fi punk folk izričaja preko repanja za klavirom uz cajon do zabavnih pop melodija, no Miki je svestran i osebujan pa tako na albumu "Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama" kombinira elemente raznih glazbenih stilova: od drum'n'bassa preko retro šlagera sve do polke. Uz klavir i harmoniku koji dominiraju u zvučnoj slici, album obilježava zvuk saksofona i karakteristični uvrnuti Solusovi tekstovi.

Na albumu se nalaze pjesme koje je Miki kontinuirano objavljivao posljednje dvije godine - "Život je palačinka", "Rep na harmonici, "Lastavice" (feat. Lucija Šerbedžija) i "Ožujak" samo su neki od hitova na albumu koji su producirali Mark Mrakovčić i Dimitrij Petrović. 
U Mikijevom bendu dogodile su se neke rotacije, bubanj je zamijenio cajon,  a saksofon je postao standardni dio live nastupa. Novi muzičari u bendu su Karlo Mrkša i Branimir Norac (sax) dok je na basu standardno odličan Frane Visković. Ova četvorka uigrava se već godinu dana i spremna je da na zagrebačkom koncertu pomete sve sa sobom u furioznoj kombinaciji gipsy jazza, rapa, swing i punka. Po Mikijevim riječima, ovo mu je najbolja postava benda u karijeri koju biste svakako trebali čuti uživo.

Police glazbenih trgovina uskoro će krasiti jedno od najosebujnih izdanja ove godine u kojem će, kako je to Miki rekao, podjednako uživati neostvareni nogometaši, mlade reperice, ljubitelji i ljubiteljice palačinki te polaznici jazz akademije svih uzrasta!

Na albumu će se naći deset pjesama:
1.Rep na harmonici
2. Talent za pizdarije
3. Zlatan Ibrahimović
4. Život je palačinka
5. Ožujak
6. Talent show
7. Lastavice (feat.lucija Šerbedžija)
8. Bugi vugi
9. Penzioneri
10. Sladoled na plaži

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni