Vije-sti

Mayales ove subote u vrtu zagrebačkog The Garden Breweryja

Mayales ove subote u vrtu zagrebačkog The Garden Breweryja

Mayales cirkus vozi dalje, šeta kroz domovinu izvodeći svoje glazbene vratolomije. Sljedeća postaja je Zagreb, prekrasan vrt popularne craft pivovare na južnom ulazu u metropolu.

"The Garden Brewery, Žitnjak. 9.7.2022.. Deveteročlana postava pred Vama prolazi kroz 29 godina postojanja, s malim naglaskom na svoje viđenje Domovine. Ulaz besplatan, pivo neodoljivo.", rekao je frontmen benda - Petar Beluhan.

Mayales će u The Garden Breweryju odsvirati pjesme koje su obilježđile njihovu bogatu karijeru, uključujući i one s posljednjeg, za nagradu Porin nominiranog albuma "Domovina".

Novi album Mayalesa - Domovina donosi 12 novih pjesama kojima su se Mayalesi filigranski bavili posljednjih godina pod budnim uhom Pavla Miholjevića i Jure Ferine, producentskog para s kojima nastavljaju suradnju započetu na Simbolu za sunce. Od izlaska posljednjeg albuma, Simbol za sunce (2017), ova jedinstvena glazbena institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju odnosno pjesme koje su neupitno obogatile hrvatsku kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko glazbenih žanrova posljednjih gotovo tri desetljeća postojanja.

Uvijek u nekom svojem filmu, u svojem tempu, Mayalesi su vozili izvan trendova i klike, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj glazbenoj igri i eksperimentiranju. Preslušavanjem Domovine jasno je da Mayalesi nastavljaju jahati u svojim epskim prostranstvima, u atmosferama koja mirišu na vremena kada su se albumi slušali u jednom dahu, od korice do korice.

I ovaj album nosi neku svoju intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine glazbenih slojeva, provučen kroz čarobne melodija i otpjevan kroz lucidne tekstova koji zovu slušatelja da sjedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora. I na ovom albumu nastavlja se dobra navika suradnje s različitim umjetnicima - s dugogodišnjom suradnicom benda Ivanom Starčević, novom zvijezdom scene Mary May, odnosno duet koji je vođa benda, autor i pjevač Petar Beluhan, realizirao s Aljošom Šerićem.
Ovoga puta Mayalesi su na izradi svojeg vizualnog identiteta surađivali s fantastičnim mladim umjetnikom Vicom Tomasovićem.

MAYALES, SUBOTA 9.7., THE GARDEN BREWERY, 21:30H
ULAZ: BESPLATAN

Koncert je sufinanciran iz natječaja #jersviratisemora2

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni